Nyhetsbrev 15/10-2021

Hej, alla glada spelare! Heidi har haft en hektisk dag på jobbet, men än är dagen inte slut, så här kommer Mindys nyhetsbrev den 15 oktober!

Nyheter:

Kan det bli för mycket Dominion? Ja för min del kan det. Men kanske inte för er! 🙂 Oavsett vad vi tycker kommer Dominion med den 14:e expansionen Allies. 400 nya kort till detta klassiska deckbuilding-spelet. En av mekanikerna då ska vara Allies som ger spelarna saker. Som sagt, för folk som älskar Dominion så kommer det mer! 🙂

https://www.dicetowernews.com/article/dominion-now-has-allies

Funko Games har gått ut med ett nytt brädspel som är inspirerad av filmen The Rocketeer från 1991. Spelet kommer gå under namnet The Rocketeer: Fate of The Future. Det är designat av teamet bakom Prospero Hall, och illustrationerna är gjorda av Henning Ludvigsen. Det är designat som ett spel för två spelare från 12 år och uppåt. Ca 45 minuter speltid blir vi lovade. Ett katt-och-råtta-spel där båda försöker hålla sina raketplaner hemliga. Det låter spännande! 🙂

https://www.dicetowernews.com/article/soar-high-above-city-angels-rocketeer

Dungeons & Dragons 5th edition har varit med oss sen 2014, och det har ju varit en otrolig resa. Med livestreams och poddar har det ju verkligen vuxit sig stort i spelvärlden. Dungeons & Dragons är världens största rollspel. Nu har Ray Winninger som har ansvar för Dungeons & Dragons studion gått ut med att de håller på att utveckla en ny edition som kommer släppas 2024. Så 2024 kommer D&D 6th edition. De har skickat ut undersökningar och frågat folk hur de kan göra spelet bättre, framförallt i players handbook. Fler undersökningar kommer de att göra, så nu får man vänta på mer information ska komma. Det här ska bli riktigt intressant! 🙂

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/dungeons-dragons-sixth-edition-confirmed/

Kickstarter

Som ni vet handlar Mindy om att inkludera folk, och alla ska verkligen med, så när jag ser vad Daniel Lehto gör så blir jag alltid glad. Han är en av vardagshjältarna inom hobbyn. Han gör rollspel för barn som kommer att bli nästa generations rollspelare.

Som jag brukar säga bär alla hjältar inte mantel, så när jag såg att Sagospelet Skräck kommer på kickstarter så blev jag nyfiken. Sagospelet är ju ett rollspel Daniel har utvecklat med sina barn. Där lägger man mer fokus på att lösa mysteriet och puzzlet än att slåss, vilket är något jag älskar. Han gjorde även Handbok för superhjältar och Sagospelet Rymd.

Sagospelet Skräck är mer i Scooby Doo-andan än läskiga rysarfilmer, så vill man börja introducera lite skräck till sina barn så tycker jag man verkligen ska kolla in den här kickstartern. Ca 7 dagar kvar om ni läser detta den 15 oktober.

https://www.kickstarter.com/projects/sagospeletaventyr/sagospelet-skrack

Into the Odd är ett OSR-rollspel som Micke här på Mindy tagit en titt på, så vill man se lite mer om det så ta en titt på vår Youtube.

Nuu har då Into The Odd kommit på kickstarter med en remastered version som kommer att distribueras av Fria Ligan. Illustrationer är gjorda av Johan Nohr. Så för ni som är nyfikna på att gå in och titta är det ca 7 dagar kvar!

https://www.kickstarter.com/projects/bastionland/into-the-odd-remastered

Jag älskar när någon gör en knorr på ett rollspel. Det är något jag verkligen kan gilla. Powered by the Apocalypse är ett regelsystem som används av många nu, och ett system som många säger ska hjälpa till att hålla det enkelt när man rollspelar.

Så välkommen till Follow Me Down, ett rollspel för två personer som använder reglerna ifrån Apocalyps World. Det finns dock en twist! Detta är spelledarlöst, och man spelar ett inspirerat äventyr av Orfeus och Euridike. Man tar en tripp ner till den grekiska mytologiska underjorden.

Som sagt: detta gör mig nyfiken. Kommer det funka? Vem vet? Jag blev nyfiken i alla fall.

Ca 19 dagar kvar om ni läser detta den 15 oktober.

https://www.kickstarter.com/projects/drowningmoonstudios/follow-me-down

The Phantom: The Card Game är ett spel jag provspelade med Matti. Det är ett spel för 1-2 spelare som berättar historien om Fantomen. Eller en av dem i alla fall. Jag själv var inte det största Fantomen-fanet som barn, men min polare läste dem varje gång ett nytt nummer kom, så jag har ju lite koppling till Ipn.

Jag kickstartade the Phantom the card game när det kom på kickstarter första gången. Ett kul spel som jag och Matti ska spela till duell eller duett. Men får se när det blir.

Matti spelade med skaparen av spelet på vår streaming kanal och videon finns på vår youtube om man vill se. För det har kommit en expansion för dom som älskar grundspelet. Missade man grundlådan finns det chans att köpa den nu också.

Den finns på kickstarter just nu och i ca 14 dagar om ni läser detta den 15 oktober.

https://www.kickstarter.com/projects/gamesbylyck/the-phantom-the-card-game-terror-in-mawitaan

Mindysaker

Micke och Amanda ifrån Mindy har gästat Rollspelsdags Lasers and Feelings säsong 2-kampanj. Först ut var Micke, och sedan igår om allt gått vägen var Amanda med och gästade. Vill man höra roligt rollspelande så kan man hoppa in där och lyssna!

Sen var Micke med i podden Spelkult och gästade, så vill man höra mer av Micke så kan man gå in där och lyssna :).

Sen har Heidi varit med och gästat i podden Film till fikat där hon som den skräcknörd hon är fick prata om filmen The Shining.

Gothams Räddning tuffar på, och vi har en ny släppdag: Varje söndag kommer ett nytt avsnitt släppas. Gå gärna in och följ Gothams Räddnings egna Facebooksida. Här lägger vi upp när nya avsnitt kommer, och man kan även hitta bilderna som Karro och Alex från Lindorm Dice har gjort.

https://www.facebook.com/Gothamsraddning/

Sen så har vi släppt lite rollspelsfokuserade bubblare med Peter Malmberg ifrån Bläckfisk Förlag, så vill man höra tips till nya spelare och spelledare så finns det där :). Sen pratar vi om ämnet Play to Lose. Mycket skoj.

I Duell eller Duett har vi släppt Endeavor Age of Sail, så är man nyfiken på det spelet så kan man ta en titt på vår Youtubekanal.

Mindys Första intryck kommer nu börja släppas varannan måndag på grund av att Micke hinner inte med det nuvarande tempot. Det är väldigt mycket programpunkter nu som ska klippas, redigeras och släppas.

Mindy livestreamar. Vi har nu börjat släppa lite livestreams som ligger uppe på vår Youtube. Matti har livestreamat The Phantom: The Card Game med dess skapare. Sen har vi video en på när Micke, Matti, Amanda och Heidi spelare Wavelength online 🙂

Det var allt från oss den här gången! Är du inte prenumerant på nyhetsbrevet och vill bli det, så mejla nyheter@mindy.se

//Mindyteamet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.