Nyhetsbrev 26 november 2021

Hej allihop!

Det har gått två veckor igen, och här kommer den senaste tidens nyhetsbrev! Vi har tittat på lite sköna nyheter, bland annat Mio-brädspelet som finns ute nu med Johan Egerkrans som illustratör och Gabrielle de Bourgs äventyr till Kutulu. Vi har även tittat på superspännande kickstarters, så om ni vill se nya spelmöjligheter så ta en titt på dem! Och Mindy fortsätter att gästa andra poddar och ska streama nu på söndag, så se till att kolla in vår Youtubekanal Mindy Streamar! Och vill du prenumerera på Mindys nyhetsbrev? Mejla nyheter@mindy.nu och säg till oss!

Nyheter

Mio-brädspelet finns nu att köpa i butik. Det är ett samarbetsspel där man ska besegra onde riddar Kato. Det är utgivet av Eloso Förlag och illustreras av Johan Egerkrans som även har gjort böckerna Nordiska väsen, Nordiska guar och De odöda.

Gabrielle De Bourg har skrivit en äventyrssamling till rollspelet Kutulu som är gjort av Mikael Bergström. Det heter Mardrömmae från Amerika och ska bli riktigt spännande att läsa.

Kickstarters

De som har lyssnat på Mindy ett tag vet ju att Micke älskar Vital Lacerdas tunga eurospel. Så när han är tillbaka med den fenomenala illustratören Ian O’Tool kollar Micke extra noga. Nu är de tillbaka på kickstarter med Weather Machine, ett brädspel där man har gjort en vädermaskin och råkat styra vädret lite för mycket, så nu är det totalkaos. Micke är rysligt nyfiken på det här spelet.

https://www.kickstarter.com/projects/eaglegryphon/weather-machine-by-vital-lacerda-and-ian-otoole

Micke älskade att läsa Mörk Borg som gjordes av Pelle Nilsson och Johan Nohr. Sjukt snyggt spel och en fröjd att läsa! Johan Nohr är tillbaka med Christian Sahlén som regelskrivare, och den här gången i ett cyberpunkhack på Mörk Borg som heter Cy_Borg. Det ser sjukt snyggt ut, och jag älskar cyberpunkvärldar, så det här var en instaback för min del. Läser ni detta på fredagen så är det ca 3 dagar kvar bara. Så ta en titt om ni diggade Mörk Borg.

Micke älskar udda rollspel och gillar verkligen att läsa dem. Så när han hittade Lofi Bards to Study and Relax blev han nyfiken. Man spelar ungdomar på en magiskola med allt va det innebär, både Äventyr och att inte missa lektionen. Reglerna ska vara lite enklare och påminna om Apocalypse Worlds regelmotor, så det här blir intressant!

https://www.kickstarter.com/projects/rosseaglesham/lofi-bards-to-study-and-relax-to-a-chill-fantasy-ttrpg

Mindy saker

Årets julklappstävling kommer annonseras torsdagen 2 december på Mindy News livesändning. Tid blir ca 19-tiden så häng med!

Micke, Matti och den mytomspunna Fredde gästade vår gode vän Brisses podd Vems tur är det?, så vill man hör va deras första intryck var om spelet de spelade kan man ta en lyssning. Vill man höra hur Fredde låter har ni nu även chansen.

Sen så har Michael ifrån Mindyfamiljen och Rollspelsdag varit och gästat Svartviken. Det spelades Cy_Borg som vi hade med i kickstarternyheterna. Vill man höra Mer från Michael så kan man ta en lyssning där.

CY_BORG | Oneshot | Svartviken Rollspelspodd | Svartviken rollspelspodd

Sen har Amanda och Micael gästat i Soloäventyret. Vill man höra mycket mer av Amanda när hon spelar så kan man stötta Robert Jonsson på Patreon. På en av nivåerna får man tillgång till det äventyret, men det gästas även i det som man får tillgång till utan att stötta på Patreon.

https://www.facebook.com/188470372029964/posts/906385346905126/

Sen så är det dags för en ny livestream där Mindyfolk plus gäster spelar lite spel online live. Så vill man se det så följ Mindy Streamars Youtubekanal.

https://youtube.com/channel/UCie-o1nrkri3WVfBonN2SVw

Sen har Micke gästat podden Spelsnackarna. Det pratades lite allmänt om vad som spelat sen sist och sedan om huvudämnet Troubleshooter. Så gå in och lyssna på Micke och Kristoffer nördar loss om ett rollspel 🙂

Det var allt för den här veckan! Allt gott!

//Team Mindy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.