Nyhetsbrev 4 februari 2022

Hej alla spelälskare! Här kommer det lite nyheter från oss på Mindy, samt lite kickstarternyheter och allmänna nyheter från spelvärlden.

Nyheter

Svartviken Rollspelspodd har skapat en Patreon, så vill man gå in och stötta dessa trevliga individer så har man nu chansen. Vi önskar dem all lycka!

https://www.patreon.com/svartvikenrp

Mordenkainen Presents: Monsters of the Multiverse

En ny bok till dungeons and dragons?! Yes, det stämmer. Även en ny deluxeutgåva av böcker i en slipcase. Det jag tyckte var lite mer intressant är Mordenkainen: Monsters of the Multiverse. 30 uppdaterade släkten att spela och 250 monster. Mer till folket!

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/find-the-dd-monsters-you-didnt-know-you-needed-in-mordenkainen-presen/

Dark Souls är ett tv-spel som har sin starka fanbase. Jag personligen är inte förtjust i rougelike-spel, men jag har hört IP:n innan. Dark Souls finns ju redan som brädspel, så då är det ju dags för Rollspels versionen. Om jag förstått det rätt tänker de använda Dungeons & Dragons 5e-reglerna.

https://www.tabletopgamingnews.com/Steamforged-Previews-Dark-Souls-RPG

Nytt spel i Undaunted-serien. Den här gången ska vi till Stalingrad. Det kommer att vara enbart för 2 spelare. Undaunted Normandy-folket är tillbaka som designers, så det är lite små kul 🙂

https://www.dicetowernews.com/article/undaunted-moves-russia

Kickstarter

Jag älskar indierollspel. Det kan vara en bra resekamrat och kan ibland utforska olika ämnen. Så när jag såg att det finns ett indierollspel för två spelare som får plats i en plånbok blev jag nyfiken.

I Guess This Is It är ett indierollspel för två spelare. Det handlar om två individer som har ett starkt band mellan varandra, och hur de säger farväl till varandra.

Ca 6 dagar kvar om ni läser detta på fredagen när nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/239309591/i-guess-this-is-it

Jag gillar som sagt udda rollspel, så när jag såg ett fingerfärdighetsrollspel i genren fantasykomedi höjde jag ögonbrynen.

I One More Quest ska man köra lite klassiskt grottröjarfantasy. Men med en knorr! Man ska kasta sina tärningar på olika sätt på en måltavla på bordet. Ja du läste rätt. Kasta tärningar på en måltavla.

Intressant idé och kanske något för er.

Ca 11 dagar kvar om ni läser detta på fredagen då nyhetsbrevet släpps.

Jag gillar motorbyggarspel. Resurshantering är också en mekanik jag kan uppskatta i ett brädspel. Så när jag såg Chang’an blev jag nyfiken.

Det är ett kortdrivet motorbyggar- och resurshanteringsspel. Man ska bygga staden Chang`an. Kanske kan var något för dig som läser detta.

Ca 16 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/3emmegames/changan

Saker ifrån oss:

Micael Fryksäter har gästat Svartviken Rollspelspodd. Två avsnitt av fyra (om jag förstod det rätt) är släppta. Så vill man höra mer från Micke kan man gå in där.

https://www.facebook.com/100047803586904/posts/442410157362433/

Gothams räddning fortsätter som vanligt.

Det blir så klart lite mer Duell eller Duett.

Och Mindyfamiljen plus gäster har ju spelat lite mer på Mindy Streamar.

Det var allt från oss den här gången. Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.