Nyhetsbrev 18 februari 2022

Hej alla spelälskare, här kommer veckans nyhetsbrev!

Nyheter

Gothcon blir av i år. Yes! Fasiken, vad skoj! Micke och en del av Mindy familjen kommer vara där i påsk. Det behövs dock volontärer, så känner du att du vill hjälpa till, så kontakta dem.

https://www.facebook.com/198332330239539/posts/6975762329163138/

Nordsken kommer också bli av i år vilket är otroligt skoj. Äntligen lite fler konvent!

https://www.facebook.com/304563822907420/posts/5129823950381359/

Architects of the West Kingdom får en ny expansion. Architects är ett trevligt eurogame, och det är så kul att det får expansioner.

I den får man resa och vara delaktig i kungens senaste projekt och arbeta på att bygga 5 vackra monument för att förfina staden. Det läggs till 6 nya unika spelarbräden. Det finns en dynamisk huvudspelplan då prinsessan, profitören och under kommer i spel. Det finns även ett nytt solomode med 6 unika motståndare.

https://www.tabletopgamingnews.com/Architects-of-the-West-Kingdom–Works-of-Wonder-Expansion-Available-to-Pre-Order

Libertalia kommer i en nyutgåva. Libertalia släpptes år 2012 och är ett piratbrädspel, som bygger på hand management. Alla börjar med samma 30-kortslek, men när man drar ut på rövartåg följer inte alla med. Så ens hand kan skilja sig från motståndarnas.

Ny kommer Stonemaier Games med en ny utgåva av spelet. Nu är man Skypirates, och man har 40 kort. Det kommer även lite regeluppdateringar, såsom tiebreaker-reglerna.

https://www.dicetowernews.com/article/libertalia-heads-skyward-new-edition-stonemaier-games

Nytt Doctor Who-brädspel från Galeforce 9. En mot de andra. Tardisen har crashat på en plats med weeping angels. En spelare spelar dessa, och de andra spelar doktorn och hans kompanjoner. Det är under Matt Smith-eran man spelar. Så kul för våra Whovians! 🙂

https://www.dicetowernews.com/article/dont-blink-and-miss-upcoming-doctor-who-game

Micke älskar Batman, så när spel med Batman-tema görs köper Micke dem oavsett vad. Så nu kommer Batman-Munchkin från Steve Jackson Games. Munchkin är ett take that-spel där man ska levla upp sin karaktär. Först till 10 vinner, så nu vet Micke vilken version han kommer äga. Det kommer en kickstarter lite längre fram i år.

https://www.dicebreaker.com/games/munchkin-presents-batman/news/munchkin-presents-batman-ks

D20 Modern som baseras på Dungeons & Dragons kommer att få en uppdaterad spirituell version med 5th edition-regler. Om jag förstod det rätt kommer det heta Everyday Hero. Det här är en sak jag personligen uppskattar. Att kunna spela i moderna settings, men med ett system som många redan känner till. Så kul att det blir av för folk som vill ha 🙂

https://www.dicebreaker.com/games/everyday-heroes/news/d20-modern-spiritual-successor-everyday-heroes-dnd-5e

Wizkids och Deathsave teamar upp för att göra figurer till Dungeons & Dragons 5e RPG. Joe Maginello kan vara en av de mest kända Dungeons & Dragons-spelarna. Nu kommer det två figurset som baseras på hans hemmakamapnj War of the Dragons.

https://www.belloflostsouls.net/2022/02/dd-wizkids-x-death-saves-bring-you-war-of-dragons-miniatures.html

Osprey Games kommer ut med tre nya rollspel. Ett av dem kommer vara ett Venedig där Leonardo da Vincis uppfinningar finns. De andra två är noir-inspirerade om jag förstod det rätt.

Ett av de noir-inspirerade kommer att utspela sig i ett framtida Neolit-universum ca 2092. De andra lite mer klassisk noir. Lite nyfikna på dessa tre 🙂

https://www.dicebreaker.com/companies/osprey-games/news/osprey-games-three-new-rpgs

Kickstarter

Som ni kanske redan vet älskar Micke superhjälterollspel. Så när ett nytt superhjälterollspel kommer på kickstarter sneglar Micke på det en extra gång. Absolute Power är ett superhjälterollspel där man ska kunna spela nybörjande hjälte till veteran. Ca 10 dagar kvar om ni läser det när nyhetsbrevet kommer ut 🙂

Party First Twilight War är ett komplement till rollspelet Party First. Ett alternativ värld där det övernaturliga finns. Men även byråkratin. Om jag förstod rätt så är året 1985. Ca 7 dagar kvar om man läser nyhetsbrevet när det släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/202556663/zinequest-4-party-first-twilight-war

Retrograde är ett Realtime Roll & Write. Alla rullar sina tärningar samtidigt. Man försöker ta det bästa kortet, och sen skjuter man monster och bossar. Bladet är utformat som en arkad, och det märks att inspirationen är tagen från Space Invaders. Är man nyfiken på ett nytt Roll & Write kanske detta är något. Ca 20 dagar kvar om man läser detta då nyhetsbrevet släpps.

Zwiehänder Fantasy Horror-rollspelet har varit ute ett tag. Har sneglat mer än en gång på det i olika butiker. Nu har de gjort ett starter set. Personligen är det något jag verkligen uppskattar. Starter sets om de görs väl kan hjälpa folk in i hobbyn. Ca 9 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/zweihander/zweihander-rpg-starter-kit

Saker från oss

Vi har släppt Duell eller Duett-avsnitt där Micael och Matti har tagit en titt på Miobrädspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.