Nyhetsbrev fredagen 11 Mars 2022.

Tjing tjing. Här kommer lite nyheter ifrån oss på Mindy. Vi har rekryterat fler underbara personer till oss. Vi har släppt lite mer avsnitt och Micke har gästat svartviken igen. Sen kommer det nyheter ifrån Bräd- & Rollspels världen. Vi tar upp en del kickstarters.

Nyheter

Ravensburg är förlaget som gett oss jaws & castle of burgundy och en massa flera spel. De har nu gått in och investerat i crowdfunding platformen Gamefound. Det här intressant. Vad kommer dom tillföra till Gamefound teamet? Hur kommer det påverka oss backare? Tiden får utvisa.

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/ravensburger-invest-in-awaken-realms-gamefound/

Någon har öppnat plånboken igen. Och spenderat 900.000 dollar. Det var inte en charizard denna gången. Intressant för inte allt för längesen så var det på tal om det dyraste köpet. Nu är det rekordet slaget igen. Each to its own så klart.

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/worlds-most-expensive-pokemon-card-sells-for-900-000-and-its-not-a/

Mer böcker till Vampier 5th edition. Den här gången ifrån renegade games. Det är en source book under namnet Cults of the blood fods. Det går att förhandsboka det från deras hemsida. Gör man det får man pdfen gratis. Så mer material är inte fel. Vad kommer kulterna att bjuda på?

https://www.tabletopgamingnews.com/Cults-of-the-Blood-Gods-Sourcebook-for-Vampire–The-Masquerade-Available-to-Pre-order

Mer Batman spel till folket. Portal Games kommer publicera ett Batman spel som använder Detective a modern crime brädspelets regelmotor. Det kommer lägga till lite nytt. 1-4 spelares samarbetsspel. Ta rollen som Journalisten warren spacey, vickie val, detectiv harvey bullock och catwoman? Dom 3 första förstår jag. Men den sista? Jaja catwoman kanske vill bli polis. Vad vet jag. Kommer så klart köpa detta spelet då det är Batman.

https://www.dicetowernews.com/article/detective-now-worlds-greatest-detective

Mörk borg är ett otroligt intressant osr rollspel. Johan Nohr och Pelle Nilsson har gjort ett fantastiskt jobb. Nu kommer det mer saker till det. Spelledarskärm och bok Cult heretic. Så mer till Mörk Borg är ju inte fel.

https://www.facebook.com/464291106920954/posts/5657778520905494/

BBC studios partnar ihop med Lucky Duck Games för att publicera Sherlock Case connection brädspel. Häng med i detta samarbetsspel där ni kommer röra er rundor på platser som är med i serien. Kan bli bra kan bli dåligt. Tiden får utvisa som vanligt.

https://www.dicetowernews.com/article/lucky-duck-games-and-bbc-studios-announce-sherlock-partnership

Kickstarter

Munchkin ett spel många gillar och ogillar. Ett spel som handlar om att sabba för dina medspelare och själv bli nivå 10. Nu är Munchkin Batman ute. Ta rollen av The riddler, jokern, pingvinen, two-face, mr. Freeze, harley quinn och poision ivy. Det står batman på lådan så jag kommer ju backa det här så klart. Ca 7 dagar kvar om ni läser detta när vi släpper nyhetsbrevet.

https://www.kickstarter.com/projects/sjgames/steve-jacksons-munchkin-presents-batman

Jag gillade verkligen the umbrella academy tv-serien på netflix. Sjukt sugen på att läsa serietidningen. Nu har man då chansen att få spela gänget och förhindra undergången. The umbrella academy boardgame finns nu på kickstarter. Ca 5 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/manticgames/the-umbrella-academy-the-board-game

Har ni någonsin känt. ”Fan jag skulle vilja ha ett kalenderbords rollspel”? Ja? Nej? För dom som vill finns det nu på kickstarter en chans att få tillgång till det. Sjukt intressant idé. Man river av allt eftersom. Ca 10 dagar kvar på denna om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/sundialgames/2023-quest-calendar-a-space-fantasy-rpg

Mörk Borg ett ocr rollspel i en mörk och hemsk värld. Hur kan man göra det coolare? Jo igenom pirater så klart. I pirate borg spelar vi pirate med hjälp av Mörk borgs regelmotor. Ca 20 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/limithron/pirate-borg

Vill du gå ner i en grotta och röja för glatta livet? Vill du hitta en hybrid för bordsrollspel och brädspel? Då kanske league of dungeoneers kan vara något för dig. Designa och utgivet av Michael Lundstedt. Gör din karaktär, gå ner i grottan, döda monster och loota. Vad mer kan man vilja behöva? Tomas ifrån Mindy familjen har fått prova en prototyp av spelet och har gjort en video som man kan se både på hans kanal Conradargo recenserar och på kickstartern. Ca 20 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/ovb/league-of-dungeoneers

Skjut dom i huvudet är ett zombie rollspel som utspelar sig i Göteborg. Du kan så klart sätta det precis var du vill men premisen är där. Så vill man kötta zombiesar så kanske det rollspelet kan vara något. Och då kanske man kan passa på att backa de tre äventyren som nu finns på kickstarter. Tre olika författare.

  1. Moa Frithiofsson som är en del av Svartviken Rollspelspodd. Som har även skrivit äventyret Ett statligt Ärende i Norr De försvunna soldaterna till rollspelet Kutulu.
  2. Björn Flintberg en av grundarna till Eloso förlag, huvudskribent till Chock Åter från graven. Han skriver även lite material till Call Of Cthulhu Sverige.
  3. Gabrielle De Bourg är en flitig rollspels konstruktör som gjort äventyr till Call Of Cthulhu Sverige, Kutulu, Chock Åter Från Graven, Nordiska Väsen och Skrômt.

Tre otroligt duktiga äventyr skapare. Så det här var en insta backning från mitt håll. Så ta en titt om ni vill ha mer till Skjut dom i Huvudet. Ca 16 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/vildhallon/skjut-dom-i-huvudet-expansioner

Vill ni spela i en mörk och hemsk värld? Då kanske rollspelet Astro Inferno kan vara något för er. Svenskt utvecklat dark and gritty spel som säger det ska vara enkla regler men svårt att överleva. Men är döden verkligen slutet? Måste säga det ser otroligt vackert ut. Så ta en titt om ni saknar lite mer dark and gritty i era liv. Ca 16 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/haxanstudios/astro-inferno

Nyheter ifrån oss.

Micke har gästat Svartviken Rollspelspodd. Där han spelleder Anna, Fredrik och Kristoffer i Hero. Systemet som han och Kristoffer håller på att utveckla. Så vill man lyssna på lite superhjälte rollspel så har ni chansen nu. Bägge avsnitten är släppta nu.
https://www.facebook.com/100047803586904/posts/468104511459664/

Micke har redigerat klart säsong 1 av Gothams räddning så blev ett bonus avsnitt släpp utöver det på söndagar. Avsnitt 36 är det senaste där.
https://mindy.nu/2022/03/06/mindy-pa-aventyr-gothams-raddning-sasong-1-avsnitt-36-ugglor/

Micke och Matti har tagit en titt på Biotopia. Om man vill se deras tankar om det.
https://www.youtube.com/watch?v=axWwr1tt2SY&ab_channel=MindysBr%C3%A4d-ochRollspelspodd

Micke och Matti och också streamat när dom spelade Lords of Waterdeep på pc. Så vill man se dom slåss om seger finns det på Mindy Streamar kanalen.

Jörgen Nemi har gjort oss sällskap i Mindy Familjen. Han har medverkat i rollspels måndag. Han medverkar i soloäventyret och Altorsviddor. Han gör också en av rösterna i Gothams Räddning. Dock har det avsnittet inte släppts än. Ni kommer höra mer ifrån Jörgen i lite olika projekt. Så varmt välkommen till Mindy.

Mindy kommer hålla i en liveshow på Gothcon. Lördagen den 16 april. Kl 12-15. Förhoppningsvis kommer det lite gäster. Vi kommer hålla i en tävling. Man kommer ha chans att ställa lite frågor också. Kom och träffa oss. Micke och Marcus ”Brisse” Brissman håller i showen.

Så ta hand om er. så höres vi om två veckor igen. /Mindy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.