Mindy Nyhetsbrev fredagen den 8de april 2022

Tjing tjing. Vi kommer med lite mer nyheter, kickstarters och lite va vi har i görningarna.


Nyheter


Vi börjar med lite dystra nyheter. Tove Gillbring blir bara sämre och sämre av sin canser. Tove och Andrrs Gillbring är personerna bakom åskfåglen förlag som gör Western och speltidning Fenix. De har startat en insamling för att Anders ska kunna vara hemma och hjälpa sin fru där hemma och de tillsammans kan skriva klart på de projekten de brinner för. Så känner man att man har råd och lust att stötta några av rollspels sveriges stötte pelare.


https://www.gofundme.com/f/love-tove-staying-alive?fbclid=IwAR2Qd4Pfo0qE4l1Azf0mRUt3GpBb8JmB-LkN2ZRIGUuITdY4aVBSbpNeVUQ


Dungens & dragons kommer ut med en ny bok. Journeys Through The Radiant Citadel är namnet. Mer äventyr för folket i stil med the yawning portal. Men det som särskiljer sig lite extra är att skribenterna är personer av färg. Att halva styrkan är kvinnor. Kul som fasiken att folk blir inkluderade. Och kul med mer äventyr till spelarna.


https://www.tabletopgaming.co.uk/news/journeys-through-the-radiant-citadel-is-the-new-dd-book-written-entire/


Dinsey kommer till spelet Smash up. Spelet där man tar två lekar och smash up :). Usopoly kommer gå ihop med AEG för att ge ut denna expansionen. Roligt att smash ups fansen får något nytt. Som vanligt så ska man kunna spela den separat och läggas till de andra seten. Om jag nu förstod dom rätt.


https://www.dicetowernews.com/article/disney-all-stars-dominate-smash-disney-edition


Funko games kommer ge ut ett nytt samarbets spel. 3-5 spelare där en spelar the diractor. Med limiterade kommunikations medel så ska man hitta mördaren. Så vad använder man för tema då? Jo Alfred Hitchcoks Rear Window. Intressant ide.
https://www.dicetowernews.com/article/funko-games-alfred-hitchcock-rear-window


Renegade Games fortsätter att ge ut My Little Ponny spel. Den här gången ett lekbyggarspel. Man ska sammarbeta med de andra ponnysen gemon att bygga sin lek och lösa uppdrag.


https://www.dicetowernews.com/article/canter-my-little-pony


Ameritrash och Eurogames har ju under de senaste åren ibland gått ihop och blivit ett spel. Vilket ibland blir bra. Andra gånger kanske inte så bra. Så vad sägs när ett 4x spel ska komma men är ett eurogame? Jag är alltid nyfiken på 4x spelen. De 4 Xen står för eXplore, eXpand, eXploit och eXterminate. Ta en av de asymmetriska ledarna och utfårska olika uppdrag i Brazil Imperial.


https://www.dicetowernews.com/article/go-euro-x-brazil-imperial


Lords of waterdeep är ett brädspel jag spelat en hel del. Både på pc/surfplatta och så klart på bordet. Nu ska kreatören komma med ett nytt brädspel. Satt i Marvels värld. Marvel Age of heroes. Inte mycket är sagt men det vi vet är du kommer spela som Cyclops, Wolverine, Phoenix, Rogue och Storm. Så intressant med lite mer x-mens till folket.


https://www.dicebreaker.com/games/marvel-age-of-heroes/news/marvel-age-heroes-announced


Asmodee Nordics kommer hålla i lite svenska mästerskap i Ticket To ride Europe, carcassonne, azul och king of tokyo på Gothcon i år. Så vill man bli svenska mästare i något av dessa brädspelen så har man chansen.


https://www.facebook.com/groups/205615756115993/permalink/5470384912972358/


Kickstarters


Dark Nations är ett rollspel om de mörka teman. Där vi människor har byggt upp ett system. Ett system som i Handmaid’s Tale, SS/GB, The Man in the High Castle, 1984 och Edge of Darkness. Man spelar som människor med drivkraften att ta reda på sanningen. Som vanligt dras jag till de lite mörkare teman. Ca 3 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.


https://www.kickstarter.com/projects/amazingtales/dark-nation-a-tabletop-role-playing-game


Vem gillar inte dinosaurier? Vem har saknat ett legacy sammarbets spel i jurrasic world? För nu är väntan över. Nu har man chansen att backa legacy brädspelet jurrasic world the legacy of isla nublar. Ca 3 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.


https://www.kickstarter.com/projects/prosperohall/jurrassic-world-the-legacy-of-isla-nublar


På tal om udda rollspel. Deimos academy är ett spelledar löst samberättande skräckrollspel med en målarbok. Bom där har ni mig. Nu blir jag nyfiken. Älskar indiespel med udda knorrar. Så låter det här intressant så tan en titt. Ca 6 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.


https://www.kickstarter.com/projects/gameandacurry/deimos-academy


Dead By daylights är ett multiplayer skräck överlevnads tv/dator spel. Nu kommer det som brädspel. Överlevare mot monster. Ta rollen som överlevare eller monster och försök uppnå ditt mål. Intressant när tv/dator spel blir brädspel. Lyckas dom fånga känslan? Ca 13 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.


https://www.kickstarter.com/projects/level99games/dead-by-daylight-the-board-game


Jag tycker lite udda rollspels världar är intressant. Så när jag läser att between clouds handlar om utstötta som har skapat ett band med flygande varelser så blir jag nyfiken. En grupp utstötta är alltid spännande att läsa om. De flygande vareslerna jagas som resurser av vissa i världen. Och de gör nästa vad som helst för att uppnå det. Skrivet av en Queer person vilket roligt. Ca 12 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.


https://www.kickstarter.com/projects/andilicht/between-cloudsUdda teman som sagt var. Vad sägs som ett Jane Austin inspirerat Dungeons & Dragons 5e äventyr? På ett sätt tycker jag det är lite konstigt system att sätta det i. Men samtidigt det är ett världens mest sålda rollspel. Så kan fler folk få till gång till romantik så varför inte. Så ta en titt på An Unexpected wedding invetation.


https://www.kickstarter.com/projects/midnight-tower/an-unexpected-wedding-invitation


Fortsätter på lite Dungeons & Dragons regler. Jag personligen älskar pirater. Det är något med den typen av världar. Va ute och utforska de 7 haven. Plundra och äventyra. Så den här kickstartern ser intressant ut. Subclasser för pirater i Dungeons & dragons. Lite regler för sjöslag. Så gillar man pirater och Dungeons & Dragons så kanske detta kan va något för er. Ca 14 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.


https://www.kickstarter.com/projects/dragonsvault/tempestbook


Jag kan inte understrycka tillräckligt hur mycket jag älskar udda teman. Så när jag såg ett rollspel i samma anda som Phoenix Rwirght tv-spelet. Eller my cousine vinny filmen. Vi ska till rättsalar. En spelar domaren, någon spelar vittnena. Någon är försvarae och sen har vi ju så klart åklagaren. Udda tema som fan men jävlar va nyfiken jag är. Ca 20 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.


https://www.kickstarter.com/projects/nholmes/justicar


Nyheter ifrån oss

Som sagt på Gothcon i år lördagen den 16de april. Kommer vi på Mindy. Att hålla i en liveshow. Marcus Brisse Brissman gör oss sällskap. Där kommer vara trevliga gäster, priser att vinna. Södrabyggnaden 506 kl 12 är det som gäller.

http://wordpress.gothcon.se/arrangemang/podcast-infor-publik/Gothams Räddning släpper det sista avsnittet för säsong 1 på skärtorsdagen. Redan nu kommer ni kunna fylla i ett google docs dokument. Och mejla in frågor till Micke@mindy.nu. Så ska vi svara på dessa i postmortum avsnittet. Ni har till den 5 maj på er att svara eller skicka in era frågor. Dom som svarar på dokumentet och vill vara med och tävla har chansen att vinna ett tärningspacket av Lindorm Dice.
https://forms.gle/iHBrBefaLFx1KLkGA


Vi har öppnat upp vår discord för er lyssnare. Så kom och häng med oss och andra lyssnare. Ställ frågor eller bara umgås :).
https://discord.gg/wn9D56bf


Våra länkar
Hemsida

https://mindy.nu/
Facebook
https://www.facebook.com/Mindypodd.nu/
Twitter
https://twitter.com/MindyPodd
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCmOr6MyeugbWX_VnckgGkDQ?view_as=subscriber
Instagram
https://www.instagram.com/mindypodd/?hl=sv
Vår Discord
https://discord.gg/wn9D56bf
Vår Patreon
https://www.patreon.com/user?u=2776677
Vår merch butik
https://www.spreadshirt.se/shop/user/mindy/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.