Nyhetsbrev Fredagen 6 Maj 2022

Nytt nyhetsbrev ute. Lite nya kickstarters, nyheter och vad som kommer ifrån oss från Mindy.

Nyheter
Twilight imperium brädspelet har varit med oss i 25 år. Inte illa för ett 4x spel. Det är inne på fjärde utgåvan och i år så har Fantasy Flight Games gjort lite saker för att fira detta. En av sakerna är en ny fraktion. The council keleres. Coolt.
https://www.tabletopgamingnews.com/Fantasy-Flight-Announces-New-Faction-for-Twilight-Imperium


Starfinder är ett populärt sci-fi rollspel som ges ut av Paizo. Det är baserat på Pathfinder regelsystem och har en stadig skara fans. Jag har spelat ytterst lite men gillade det jag fick prova på. Nu kommer gale force 9 och Paizo göra ett Starfinder brädspel. Gale force 9 gör ju en del extra saker till Dungeons & Dragons. Men har även gjort en hel del brädspel. Bland annat Firefly the boardgame. Kul att de gör något mer med den ipn.
https://www.tabletopgamingnews.com/Pirates-of-Skydock-Starfinder-Board-Game-Coming-from-Paizo


Mer Dungeons & Dragons till folket. De har släppt en hel del nyheter om det populära rollspelet från wizard of the coast. Bland annat en ny starter set och att Dragonlance settingen återvänder. Och en hel del mer göttigt för D&D fansen.
https://www.tabletopgaming.co.uk/news/heres-what-you-may-have-missed-from-the-dd-direct-announcements/


Kickstarters
Jag gillar verkligen Flip & Writes som spel. Tycker det är mysigt att vända upp på kort och rita på mitt egna lilla blad. Jag gillar ju också western som tema. Det är då jag blev nyfiken på Fliptown. Ett flip & write som har ett western tema. Man kan backa det på en print and play nivå. Vilket är kul. Ca 13 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/writestuffgames/fliptown


Jag älskar udda teman i mina brädspel och rollspel. Så när jag såg det här blev jag sjukt nyfiken. Ett lipsync dragqueen brädspel. Alltså temat i sig är så intressant. Man ska vinna ett lipsync battle med en av de kända drag Queensen. Så tycker man det låter intressant så ta en titt på Extravaganza the boardgame. Ca 10 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/1473622107/shablam-the-board-game


Älskar du retro spel och tärningar? Då kanske den här kickstartern är något för dig. Retrospels inspisrerade tärningar. Med en skyst box till. Som både skyddar dina tärningar och är en dice tray. Ca 6 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/infiniteblack/1up-dice-ii-the-revenge


West kingdom serien av brädspel är en mycket trevlig spelserie. Så när skaparen släpper sitt första spel i south serien så blir man nyfiken. 1-4 spelare. Man spelar utforskare, astronomer och kartografer. Man ska utforska land, hav och himmel. Ca 5 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/shem/wayfarers-of-the-south-tigris


Nyheter ifrån oss.

Micke höll i ett panelsamta på Gothcon. Hur man håller igång en podd över tid. Det har släppts som podd i svartviken. Kommer även på vår youtube lite längre fram. Men vill man inte vänta så kan man lyssna här.
https://www.facebook.com/100047803586904/posts/509985313938250/


Vi har också släppt våra Gothcon live show. Så har man missat det så kan man lyssna här.
https://mindy.nu/2022/04/22/mindys-live-show-pa-gothcon-2022/


Vi har också fått lära känna Micke, Jossan och Maja i mindy familjen.
Micke & Jossan intervjun: https://mindy.nu/2022/04/24/bubblare-special-intervju-av-michael-och-jossan/


Maja intervjun: https://mindy.nu/2022/05/01/bubblare-special-intervju-med-maja-emilie-sogaard-widerberg/


Sen gästade Kristoffer Hermansson ifrån spelsnackarna Mindy på äventyr där Micke spellede honom igenom ett äventyr som han och Henrik Rosenborg har skrivit. Så vill man hör call of cthulhu sverige spelas inäventyret Ögat så kan man lyssna här.https://mindy.nu/2022/04/24/mindy-pa-aventyr-ogat/

Illustration av Henrik Rosenborg

Och vill man höra första delen i Barkhäxan äventyret som Micke, Maja och Amanda spela så kan man lyssna här. Även det här äventyret har Micke och Henrik Rosenborg skrivit.
https://mindy.nu/2022/05/01/mindy-pa-aventyr-hyllemor-del-1-av-2/

Illustration av Henrik Rosenborg

Kristoffer warnberg och Micael Fryksäter jobbar vidare med projektet Hero. Det finns nu en pdf på reglerna om man vill speltesta. Hör av er till Micke@mindy.nu


Micke har gästat Brisse i Vems tur är det? De träffades på Gothcon och spelade Radlands. Så vill man höra va dom tyckte så kan man göra det här.
https://spelradio.se/podcast/forsta-intrycket-del-93-radlands/


Heidi har gästat altors vidder så vill man höra mer av henne kan man lyssna här. Jörgen är också med så vill man få mer av Jörgen så tycker jag man ska lyssna.
https://www.bortom.nu/2022/05/altors-vidder-1-44-enhorningen-och-drakormen-xii/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.