Nyhetsbrev Fredagen 3 Juni 2022

Tjing tjing! Här kommer ett nytt nyhetsbrev ifrån oss på Mindy.
Det blir lite nyheter, Kickstarters och det senaste från oss. Hoppas ni får en trevlig helg.

Nyheter

Tokaido är ett mysigt familjespel där man ska resa i det feodala Japan. Man tar sin karaktär och väljer hur långt man vill gå och vilka sevärdheter man vill uppleva. Nu kommer det av samma designer en 2-spelarversion av Tokaido – Tokaido Duo.

https://www.dicetowernews.com/article/tokaido-two


Har ni känt någon gång att ni skulle vilja ta den nya utgåvan av The One Ring av Fria Ligan och spela solo? Har ni? Vilken tur, för nu får ni chansen. Endast som digitalt släpp kommer nu The One Ring Strider Mode. Det modifierar och lägger till regler för att köra solo.

https://www.facebook.com/464291106920954/posts/5900471226636221/?sfnsn=mo


War of the Ring är ett brädspel där en spelar ledare för det fria folket och den andre spelar ledaren av mörkret. Det är ett brädspel med lite mer komplexa regler, men som ger dig Sagan om ringen-känslan i en låda. Nu kommer en kortspelsvariant där 2 till 4 spelare tar asymmetriska lekar för den ljusa eller den mörka sidan – War of the Ring: The Card Game. Väldigt intressant och kul med mer Sagan om ringen till folket.

https://www.dicetowernews.com/article/one-does-not-simply-walk-mordor


Kickstarter

Batman: Gotham City Chronicles är ett brädspel Micke Kickstartade för en tid sedan. Ett spel han inte uppskattar speciellt mekaniskt, men produktionsmässigt älskar. De har nu kommit med en Säsong 3 till brädspelet MEN också ett rollspel. Så vill man spela Batman och andra coola hjältar kommer man nu ha chansen i Gotham City Chronicles RPG. Micke har ju såklart backat detta. Så är det något för er så ta en titt. Det är ca 6 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/806316071/batmantm-gotham-city-chronicles-season-3-and-rpg

Vem gillar udda teman i sina spel? Micke är en av dem. I DIE, rollspelet som är baserat på en serietidning, spelar man människor som spelar ett rollspel. Alltså du gör din ”vanliga” person; en person som behöver gå till jobbet för att betala räkningar, som sedan sätter sig för att spela rollspel. Det har beskrivits som Goth Jumanji. Redan där är Micke intresserad. Ca 6 dagar kvar om man läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/gshowitt/die-the-roleplaying-game

Union Stockyards är ett ekonomiskt eurogame där man spelar ett av 5 köttföretag i Chicago. Det handlar om att sälja det bästa köttet med så mycket vinstmarginaler man kan. Köpa billigt sälja dyrt. Men samtidigt ska man inte bry sig om sin personal, en balansgång man behöver hantera. Ca 5 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/duanewulf/union-stockyards


Vem har funderat på att spela rollspel i Highlanders universum? Eller i the Crows? Total Recall? Eller varför inte i Rambos värld? Nu har man chansen. Everyday Heroes är ett d20 Modern-system som är uppdaterat för 5E (Dungeons & Dragons 5th Edition). Så vill man spela rollspel i dessa IP:s så har man nu chansen. Ca 15 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/evilgeniusgames/everyday-heroes-the-roleplaying-game


Animon Story är ett rollspel där barn paras ihop med ett monster. De går ut på att äventyra och att lära sig att bli bättre tillsammans. Tänk lite Digimon eller Pokémon. Det här är ett så intressant tema. Så vill man få den känslan så kanske detta är spelet. Ca 6 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/zakbfree/animon-story


Nyheter ifrån Mindy

Duell eller Duett fortsätter att släppas. Senaste videon var Rail Road Ink.


Sedan fortsatte Micke släppa Första Intryck på The Troubleshooters. Den här gången blev det en titt på U-Boat Mystery.


Andra och sista delen av Star Wars-äventyret ”Artefakten” är nu släppt i Mindy På Äventyr. Så vill man höra hur det slutade för Rollspelsdags i en galax långt långt härifrån så finns del 1 och 2 ute nu.

Del 2
https://mindy.nu/2022/05/22/mindy-pa-aventyr-star-wars-rollspelsdags-artefakten-del-2-av-2/


Nu har eftersnacket av Gothams Räddning Säsong 1 släppts också. Så lyssna här om ni vill höra Micke, Amanda och Heidi svara på lyssnarnas frågor för Säsong 1.


Sedan är där två intervjuer som har blivit släppta också. Jörgen och Mia har blivit intervjuade var för sig. Deras avsnitt finns att lyssna på om man vill lära känna dessa härliga människor lite mer.

Jörgens intervju


Mias intervju


Mia har gästat Altors Vidder, så vill man höra mer från Mia har ni chansen nu.

https://www.facebook.com/882794568775801/posts/1959411871114060/?sfnsn=mo


Micke gästar podden Vems tur är det? och fortsätter att prata om sina topp 50 brädspel. 25-11 är det denna gången.

https://www.facebook.com/248829925321600/posts/2093452974192610/?sfnsn=mo


Amanda Stenback gästar podden Spelhyllan. Så vill man höra henne prata om ett rollspel hon gillar så kan man lyssna här.


Mindy På Äventyr kommer nu ta en liten paus, men material spelas in och det kommer både en Säsong 2 av Gothams Räddning, lite Mutant och sedan lite Call of Cthulhu-saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.