Nyhetsbrev den 17 juni 2022

Tjing Tjing, nytt nyhetsbrev ute. Det blir lite nyheter, Kickstarters och det senaste från oss. Hoppas ni alla får en trevlig helg.

Nyheter

Achtung! Cthulhu fick för ett tag sedan en ny edition. Där gick de ifrån Savage Worlds och Call of Cthulhu-reglerna till deras egna 2d20-system. Nu har ett nytt äventyr släppts till Achtung! Cthulhu: Assault on the Fuhrer Train. Adolf har ett eget tåg, där borde ju finnas både värdefull information och last.

https://www.tabletopgamingnews.com/Assault-on-the-Fuhrer-Train-Adventure-Available-from-Modiphius


The Game of 49, som går ut på att buda på siffror i en tablå så man får fyra i rad, får ett nytt tema. Vill du bli ziljonär på Mars? Ett spel som har en intressant mekanik i att i början på varje runda dras ett kort som alla budar på.

https://www.dicetowernews.com/article/become-zillionaire-mars


Har du känt att Terra Mystica har varit lite för stort? Terra Nova kommer då kanske att vara för dig. Det ska vara lite som Terra Mystica men med 10 släkten att spela, en mindre karta, 2-spelar variant med.

https://www.dicetowernews.com/article/honey-i-shrunk-terra-mystica


Monte Cooke Games, som publicerar Numinera, kommer till sommaren att släppa the Cypher System som en Open Game License. Cypher System används i bland annat Numinera. Så nu kommer andra att få jobba med systemet. Nu är frågan: vad för andra intressanta saker kommer vi få se?

https://icv2.com/articles/news/view/51361/monte-cook-games-announces-cypher-system-open-gaming-license


Kickstarter

Tsuro är ett brickläggarspel där man vill hålla sin drake levande så länge man kan. Man vill inte åka av banan eller in i en annan drake. Varje bricka har spår som ens drake ska följa. Nu kommer det en deluxe-utgåva. Så känner man att man kan undanvara 350 dollar så har du chansen nu. Metallfigurer, resin-brickor, regler på bambu och en fin låda för allt. Ca 15 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/calliopegamenight/tsuro-luxury-limited-edition


Solorollspelsböcker har ju funnits ett tag. För svenska publiken så är det nog Ensamma Vargen som är den som är den mest kända. Unravel Your Destiny volym 2 är ett solorollspel som lovar olika slut och skurkar. Man kan lägga till volym 1 som addon. Det här blir man lite nyfiken på. Ca 13 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/grjordan/uyd2-framedhttps://www.kickstarter.com/projects/grjordan/uyd2-framed


Roll-and-Write-kategorin tuffar på. Gillar man att rulla tärningar och fylla i sitt blad så finns där en del spel där ute. Nu finns ett spel på Kickstarter som använder ett udda tema: en brottsplats – lös brottet som har skett. Intressant tema. Ca 6 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/microcrime/microcrime-a-roll-and-write-investigation-game-1-usd


Kalymba RPG är ett rollspel som inspireras av afrikanska kulturer. Ett d6-system som antingen ger dig äventyrskänslan med monster och magi eller så blir det ett politiskt spel. Ca 6 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/craftandogames/kalymba-roleplaying-game


Nyheter ifrån Mindy

Den sista videon i Troubleshooters-serien i Mindys Första Intryck är släppt. Micke tar en titt på spelledarskärmen och lite annat smått och gott som man kan köpa till spelet.


Micke och Matti tar en titt på Prepper i Duell Eller Duett.


Brisse gästar Micke i studion och de pratar om Asmodee Nordic Retail Day som var i Köpenhamn.


Jörgen spelledde Jossan och Micke i Books & Bullets på streamen. Det kommer senare som podd, men vill man titta redan nu så finns den på Mindy Streamars youtubekanal.

https://www.youtube.com/watch?v=DSObVW3XUCk


I sista delen av Topp 50 Brädspel så gästar Micke Brisse och Johan i Vems tur är det? Det är nu dags för topp 10-spelen.


Micke har även gästat Altors Vidder. Han fick spela äventyret Urmakarens torn på årets GothCon. Så vill man höra Micke, Robert J, Robert Q och Magnus spela Drakar och Demoner så kan man det nu.

https://www.facebook.com/101602071453723/posts/544277170519542/?sfnsn=mo


Våra länkar
Hemsida

https://mindy.nu/
Facebook
https://www.facebook.com/Mindypodd.nu/
Twitter
https://twitter.com/MindyPodd
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCmOr6MyeugbWX_VnckgGkDQ?view_as=subscriber
Instagram
https://www.instagram.com/mindypodd/?hl=sv
Vår Discord
https://discord.gg/VruVCyUqnY
Vår Patreon
https://www.patreon.com/user?u=2776677
Vår merchbutik
https://www.spreadshirt.se/shop/user/mindy/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.