Nyhetsbrev Fredagen den 21 oktober 2022

Tjing tjing. Nytt nyhetsbrev här. Vi på mindy har släppt lite saker.

Nyheter

Årets guldtärning är nu utsedda. Guldtärningen är ett pris för sällskapspel. I barn kategorin vann Zombie kidz. I årets familjespel vann kvacksalvare. Sen i årets vuxen kategori vann 7 wounders architects. Håller ni med om de spelen som vann?

https://www.lekobaby.se/post/i-%C3%A5r-ska-det-vara-arkitekter-kvacksalvare-och-zombies


Oktober 1993 då förändrades den analoga spel världen. Då släpptes Magic The Gathering. Samlar kortspelet som hjälpte Richard Garfields att få Robo Rally till världen. Wizards of the coast börja små fira Magics 30 års jubileum redan till jul. Då har man chans att köpa fyra booster för ändast 999 dollar. Där i kommer det vara ”ren nostalgi men med en modern tolkning”.

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/would-you-pay-999-to-celebrate-magic-the-gatherings-30th-anniversary/


Vem älskar inte Lego? Wizard of the coast vill i ett sätt att fira 50 år med Dungeons And Dragons kombinera det med lego. Tillsammans med Lego Ideas (en plattform där folk har lagt upp sina kreationer, som sen har blivit framröstade och blivit officiella set) har tillsammans med Wizards of the coast utlyst en tävling. Folk har chans att visa sina bästa Dungeons And Dragons kreationer i lego. Några kommer väljas ut och folk kommer ha chans att rösta på den de tycker är bäst. Sen kan den bli i produktion. Vinnaren får 1% av intäkterna, 10 kopier, kreditering och en dnd goodis.

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/dd-meets-lego/


Paizo som står bakom spelen Pathfinder och Starfinder har gått ut med att de kommer höja priserna på sina pdf produkter. Om jag förstod rätt så skulle nya priser gälla från och med 1st november. Så har du en pdf ifrån dom du väntat med att köpa kan det kanske vara rätt läge nu.

https://www.tabletopgamingnews.com/Paizo-Announces-PDF-Price-Changes


Renegade Games har sedan de grundats 2014 gett oss spelen Clank!, Raiders of the north sea, fuse och the fox in the forrest. De har också tagit sig in på ip marknaden med spel som Power Rangers Heroes of the grid och GI joe: Mission critical Game. Dessa spelen har de gjort i samarbete med Hasbro som äger licenserna. Nu ska de fortsätta samarbeta inom brädspels kategorin. Renegade games ska nämligen ge ut klassiska Avalon Hill spel. Så som Diplomacy, Robo Rally, axes & allies och squad leader. Titlar som inte släppts på nytt sedan hasbro införskaffade Avalon Hill.

https://www.dicetowernews.com/article/renegade-game-studio-partners-hasbro-publish-classic-avalon-hill-games


Kickstarters

En sak som jag verkligen kan uppskatta med rollspel är de olika settings man kan spela i. Allt ifrån episka rymd äventyr till gotisk skräck. Så när ett rollspel säger att tanken med spelet är att reglerna ska vara flexibla och kunna anpassaa till vilken setting du vill. Då blir jag nyfiken. Heroes and hardship universal rpg rules påstår det. Det är ca 13 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/heroes-and-hardships/heroes-and-hardships-core-rulebook


Jag kan verkligen uppskatta wierd west teman. Så när jag såg att ett rollspel som nyttjar det temat så kollar jag en extra gång. Ska vara baserade på serie tidningarna. Regelmotorn är baserad på The Maximum Apocalypse Rpg system. Man kan komplettera med att köpa de andra böckerna i den serien. Ca 14 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/mikegnade/the-few-and-cursed-roleplaying-game


The Isle of Cats brinner. Bygg gångar och placera brickor för att rädda så många kattor du kan. I det här samarbets spelet för 1-4 så ska du rädda så många kattor du kan. Ca 19 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/tcokgame/race-to-the-raft


Nyheter ifrån oss.

Sista delen där Alex spelleder Karro, Micke och Tomas i Crossroads är nu släppt.

https://mindy.nu/2022/10/21/mindy-pa-aventyr-askegrimm-del-4-av-4/

I duell eller duett så har Micke och Matti tagit en titt på call to Adventure.

https://mindy.nu/2022/10/10/duell-eller-duett-call-to-adventure/


I första intrycket så tog micke en titt på Slaying Dragons av Bläckfisk förlag.

https://mindy.nu/2022/10/10/mindys-forsta-intryck-slaying-dragons-av-blackfisk-publishing/


Årets BSK. Borås spelkonvent.
Svartviken Rollspelspodd och Mindy: Bräd- och rollspels podd arrangerar poddrummet och på lördagen den 5e håller vi två panelsamtal i rum 002!

Första panelen modereras av Micael Fryksäter från Mindy och kommer handla om äventyrsstrukturer; hur de kan skilja sig åt mellan genrer och typer av spel samt vad som genererar bra/kul spelmöten.

Andra panelen modereras av Kristoffer Warnberg från Svartviken och kommer utgöra en trendspaning där vi kikar på lite olika trender inom rollspelsvärlden just nu.

Hoppas vi ses där!

text ifrån Svartviken Rollspelspodd

Länk till konventet: https://bsk.armagedon.se/wp/


Hoppas ni får en trevlig helg. Så höres vi om två veckor.

Våra länkar
Hemsida

https://mindy.nu/
Facebook
https://www.facebook.com/Mindypodd.nu/
Twitter
https://twitter.com/MindyPodd
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCmOr6MyeugbWX_VnckgGkDQ?view_as=subscriber
Instagram
https://www.instagram.com/mindypodd/?hl=sv
Vår Discord
https://discord.gg/VruVCyUqnY
Vår Patreon
https://www.patreon.com/user?u=2776677
Vår merch butik
https://www.spreadshirt.se/shop/user/mindy/
Mindy news mail
Nyheter@mindy.nu
Mickes Mail
Micke@mindy.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.