Nyhetsbrev Fredagen den 16 december 2022

Tjing tjing. Nytt nyhetsbrev här. Årets sista. Så här kommer lite nyheter, Kickstarters och vad vi har släppt sedan senaste nyhetsbrevet.

Nyheter

Everdell är ett populärt spel som kom 2019. Det kortdrivna arbetarplacerar-brädspelet med de söta djuren och trädet i mitten. Det kommer nu i en nedbantad version för den yngre publiken. Kul när vi kan inkludera barnen.

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/my-lil-everdell-is-here-for-lil-fans/


Paizo, företaget bakom rollspelen Pathfinder och Starfinder, har nu gått ut med att 2023 ska de ge ut Quest. Alltså äventyr som ska spelas runt 2 timmar. Det kommer att vara gratis om jag förstod det rätt. Kul med mer saker till ett spel man gillar.

https://www.tabletopgamingnews.com/Paizo-Announces-New-Pathfinder-Quests


Udda teman är något som alltid fångar mina ögon. I Gift of Tulips så åker du till Amsterdams blomsterfestival. Man kommer att samla på sig blommor, ge bort buketter och manipulera värdet på tulpaner. Man drar ett kort, väljer om man ska behålla det, ge bort det eller lägger undan det.

https://www.dicetowernews.com/article/visit-flower-festival-gift-tulips


Hasbro nämnde Dungeons And Dragons i ett samtal i sin ’Hasbro Fireside Chat’. Tror inte att det har undgått för oss nördar vad Dungeons And Dragons är. Här är en liten lista på saker de nämnde. Något som stack ut för mig är att det finns ca 13 miljoner registrerade konton på D&D Beyond. De hade anställt 350 personer. Och Dungeon Masters (spelledare) är ca 20% av spelarna men den största köpkraften. Sjukt intressant att de pratar siffror.

https://www.enworld.org/threads/hasbro-bets-big-on-d-d.693722/


Kickstarters

Har ni någonsin känt att rulla tärningar kan va lite meh…? Att tärningarna inte känns roliga nog. Då kanske roulett-tärningen kan vara för dig. Snurra som ett roulettehjul och se vad du får. Ca 2 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/unique-dice/roulette-dice-worlds-first-dice-you-play-like-the-roulette


Andra världskriget är ett tema som återkommer i all media med jämna mellanrum. Så även i brädspel. Krigsspel med detta tema finns det många av. SAS Rouge Regiment är ett samarbetsspel där 1-4 spelare ska ge axelmakterna på nöten. Ca 3 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/wordforgegames/sas-rogue-regiment


Älskar du gin? Älskar du brädspel? Då kanske Gin Crafters kan vara för dig. Kombinera olika ingredienser som var för sig är kraftfulla men kombinerade vid rätt tillfälle blir ännu bättre. Ca 4 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/jugamestudio/gin-crafters


Har ni tröttnat på att spela hjältarna? Att döda monster efter monster? Att loota? Kanske nyfiken på att spela skurken? Bygga en ännu bättre grotta? Nu har du chansen. Kolla in Villainous Champions of the Shadow Keep för DnD 5E. Ca 4 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/349607276/villainous-champions-of-the-shadow-keep


Jag älskar udda teman i spel. Kan inte säga det nog. Så när jag läste den här blev jag nyfiken. En modul för Pathfinder och DnD 5E satt i nordisk setting. En modul som är för par, där man får romantik i sitt spelande och spelande i sin romantik. Det är skapat av ett par som spelat ihop i över 20 år. Ca 8 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/libram-of-lists/date-night-dungeons-wight-wedding


En av mina favoritfilmer är Reservoir Dogs. En heist som gick fel. Snuten stod och väntade. Någon har tjallat. När ett indierollspel vill simulera det här utan att göra det mer komisk så blir jag nyfiken. Lead and Gold är ett kortdrivet indiespel som inte kräver någon penna eller papper. Allt som behövs är korten. Det här gjorde mig nyfiken. Ca 12 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/leadandgold/lead-and-gold


Nyheter ifrån oss.

Årets Julklappstävling är igång. Läs hur ni gör för att tävla och vad ni har chans att vinna. Söndag midnatt är deadlinen.

https://mindy.nu/2022/11/27/mindys-julklapps-tavling-2022/


Ola Larsson-intervjun
https://mindy.nu/2022/12/11/bubblare-140-intervju-med-ola-larsson/


Mindy På Juläventyr – Arvet
https://mindy.nu/2022/12/04/mindy-pa-jul-aventyr-arvet/


Mindy På Äventyr – Juletid i Sraka.
https://mindy.nu/2022/12/11/mindy-pa-julavnetyr-juletid-i-sraka/


Brädspelstips inför Julen.
https://mindy.nu/2022/12/05/mindy-tipsar-om-lite-bradspel-infor-jul/


Rollspelstips inför Julen.
https://mindy.nu/2022/12/05/bubblare-micke-jorgen-och-kristoffer-tipsar-lite-rollspels-julklapps-tips/


Det kommer lite mer ifrån oss Mindy innan det nya året. Bland annat lite årskrönikor, avslutet på Odd Soot-äventyret, en intervju till och det sista Mindy på juläventyret för i år.

Hoppas ni får det trevligt under högtiderna. Så från oss på Mindy: God Jul och Gott Nytt År.

Våra länkar
Hemsida

https://mindy.nu/
Facebook
https://www.facebook.com/Mindypodd.nu/
Twitter
https://twitter.com/MindyPodd
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCmOr6MyeugbWX_VnckgGkDQ?view_as=subscriber
Instagram
https://www.instagram.com/mindypodd/?hl=sv
Vår Discord
https://discord.gg/VruVCyUqnY
Vår Patreon
https://www.patreon.com/user?u=2776677
Vår merch butik
https://www.spreadshirt.se/shop/user/mindy/
Mindy news mail
Nyheter@mindy.nu
Mickes Mail
Micke@mindy.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.