Mindy Nyhetsbrev 14 Juli 2023

Tjing Tjing. Nytt nyhetsbrev ute.

Nyheter

Spelfestivalen Lund 1923 som hålls 25-27 augusti kommer att innehålla en hel del coola saker även i år. En av dessa är poddscenen som våra vänner Svartviken är med på ett hörn på.

En massa coola poddar kommer vara där och spela live på scen. Så även vi på Mindy. Micke har skrivit ett äventyr till Call of Cthulhu Sverige: Ödet i Helsingborg. Han kommer att spelleda Amanda och Maja från Mindy, samt gästerna Mats och Andreas. Söndagen 27 augusti kl 12.30-14.30 spelar dom.

https://lund1923.se/poddscenen/


Wizkids kommer att släppa ett brädspel som baseras på Jokkmokk Vintermarknad. Där ska du som spelare guida din familj, äta god mat, köpa intressanta saker och få upplevelser.

https://techraptor.net/tabletop/news/jokkmokk-winter-market-board-game-announced-by-wizkids


Funko Games har gjort ett samarbetsspel av Avatar The Last Airbender. Roligt att den här ip:n får lite fokus.

https://www.tabletopgamingnews.com/funko-games-announces-co-op-strategy-game-avatar-the-last-airbender-crossroads-of-destiny


The Lord of the Rings – the Card Game kommer att få en expansion: The Two Towers.

https://www.tabletopgamingnews.com/fantasy-flight-games-announces-the-two-towers-saga-expansion-for-the-lord-of-the-rings-the-card-game


Nu har Paizo släppt den gällande versionen av deras Open RPG Creative License. Så är man nyfiken på att använda deras regler för framtida projekt så kan man nu ta en titt.

https://www.tabletopgamingnews.com/final-version-of-the-open-rpg-creative-license-released-by-paizo


Är det nu det händer? Ett Magic-kort som kan bli värt 2 miljoner dollar? Kanske. En anonym person har hittat the One Ring to Rule Them All – ett unikt Magic-kort i settet Lord of the Rings. Det finns bara ett och det har blivit verifierat. Vad kommer slutpriset att landa på?

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/the-first-magic-the-gathering-card-to-be-worth-over-2-million/


Origins Awards har nu varit. Origins Awards är ett amerikanskt pris för brädspel där de varje år utser vinnare i olika kategorier.

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/origins-award-2023-winners/


Vill du tävla i Drakar och Demoner? Då har du chansen på Spelkongressen som Fria Ligan kommer att hålla i Oktober 2023.

https://us3.campaign-archive.com/?u=2dcfb24fb7c8d0fb9c2f52040&id=ae1a5b8370


Kickstarter

Som ni kanske vet vid det här laget så gillar vi lite udda teman här i podden. Ett brädspel som använder motor-byggar-mekaniker, med ekonomi, som har temat att bli den största kompositören. Då kanske Ovation kan va av intresse. Ca 6 dagar kvar om ni läser det då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/lookingglassworkshop/ovation


Önskar du att du kunde spela rollspel varje dag? Men har inte tid? Eller vänner som kan hänge sig till den uppgiften? Har du några minuter över där du kan köra lite solorollspel? I Quest Calendar, som är en bordskalender, så har du ett nytt uppdrag varje dag att se framemot 2024. Ca 7 dagar kvar om ni läser det då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/sundialgames/2024-quest-calendar-an-adventure-a-day-rpgPåtal om lite udda teman. Vad sägs som ett mid-future-ecopunk-grottröjar-spel? Eco Mofos är ett spel där man spelar karaktärer som letar efter ett nytt hem. Mer wierdhope än grimdark. Ca 12 dagar kvar om ni läser det då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/daniellocke/eco-mofos


Savage Worlds är ett rollspelssystem som i grunden är tänkt som ett generiskt system. Du ska kunna plocka upp spelet och köra det i vilken setting du vill. Det har under årens lopp fått olika världar. Allt från Wierd West i Deadlands till Achtung Cthulhu. Nu firar de 20 år och tänker trycka en playerbook plus lite annat för Savage Worlds. Ca 12 dagar kvar om ni läser det då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/545820095/savage-worlds-20th-anniversary-celebration


Vi fortsätter med intressanta teman. I Crisis 1914 så ska 1 till 5 spelare försöka lösa den diplomatiska sörjan efter hertig Franz Ferdinand. Inte en lätt uppgift. Kommer du att bli syndabocken för det som startar första världskriget? Ca 13 dagar kvar om ni läser det då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/1456271622/crisis-1914


Fria Ligan översatte nya Drakar och Demoner till Engelska. När de gjorde detta så gjorde dom även en open game lincens, vilket gör att folk kan använda det systemet för att göra tredjepartsmaterial. Vi kan nog förvänta oss en del saker till Drakar och Demoner. Kul för de som gillar världen. En av dessa projekten är Legends of Cryl-Nul – The Dire Pack som är en äventyrsmodul. Ca 16 dagar kvar om ni läser det då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/malcolmfett/legends-of-cyr-nul-the-dire-pack-a-module-for-dragonbane


Nyheter från oss.

Micke gästas av Kristoffer Hermansson Huhta från Spelsnackarna. De går igenom Sagospelet Skräck av Daniel Lehto i Första Intrycket.

https://mindy.nu/2023/07/02/mindys-forsta-intryck-sagospelet-skrack-av-daniel-lehto-ab/

Matti och Micke pratar om Confident? I Duell Eller Duett.

https://mindy.nu/2023/07/02/duell-eller-duett-confident-nordiska-utgavan/

Micke intervjuade Teemu ifrån Asmodee Nordics när han var på Asmodee Retail Day.

https://mindy.nu/2023/07/02/mindy-bubblare-special-asmodee-retail-day-2023-med-teemu-toivanen/

Junis avsnitt är också släppt, där Micke, Matti och Tomas pratar om Tecnobanan, dice worker placment och Asmodee Retail Day.

https://mindy.nu/2023/07/01/mindy-avsnitt-juni-2023-tecnobanan/

Höres om 2 veckor. Ta hand om er där ute.

Våra länkar
Hemsida

https://mindy.nu/
Facebook
https://www.facebook.com/Mindypodd.nu/
Twitter
https://twitter.com/MindyPodd
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCmOr6MyeugbWX_VnckgGkDQ?view_as=subscriber
Instagram
https://www.instagram.com/mindypodd/?hl=sv
Vår Discord
https://discord.gg/VruVCyUqnY
Vår Patreon
https://www.patreon.com/user?u=2776677
Vår merch butik
https://www.spreadshirt.se/shop/user/mindy/
Mindy news mail
Nyheter@mindy.nu
Mickes Mail
Micke@mindy.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.