Mindy Nyhetsbrev Fredagen 28 Juli 2023

Tjing Tjing. Nytt nyhetsbrev ute. Sedan tar vi lite semester och nästa nyhetsbrevet är ute 8 september

Nyheter

Spiel Des Jahres är ett prestigefyllt pris att vinna. Varje år nomineras brädspel i olika kategorier. Nu har vinnarna korats.

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/spiel-des-jahres-2023-game-of-the-year/


Rollspelet Fantasy Age av Green Ronin Publishing kommer att få en 2nd Edition. Intressant att se vad det bär av för Fantasy Age.

https://www.tabletopgamingnews.com/fantasy-age-2nd-edition-takes-the-spotlight-green-ronin-publishing-announces-release/


Monte Cook Games, utgivaren av rollspelet Numinera, har släppt en bok som ska inspirera spelledare. The Weird är en bok med över 10.000 idéer som ska inspirera er. Göra era äventyr lite mer Weird. Intressant att se lite annorlunda supplement.

https://www.tabletopgamingnews.com/monte-cook-games-unveils-the-weird-a-vault-of-unimaginable-ideas-for-every-rpg/


CMON som nog är mest kända för brädspel så som Blood Rage och Zombicide ska göra lite mer rollspelssaker. Dom kommer att göra mer officiella saker till Marvel Mutliverse-Rollspelet.

https://www.tabletopgamingnews.com/cmon-named-official-accessory-maker-for-marvel-multiverse-role-playing-game/


Fler datorspel blir brädspel. Ett av dessa är  Sea of Thieves. Spela som pirater, uppgradera skeppet, anställ besättning och hitta skatter.

https://www.tabletopgamingnews.com/steamforged-games-sets-sail-with-tabletop-version-of-sea-of-thieves-voyage-of-legends/


Chasioum publicerar Call of Cthulhu. Ett rollspel som utspelar sig i H.P Lovecrafts kosmiska skräckvärld. Ett av deras mest kända episka äventyr är Horror on the Orient Express – ett äventyr som tar utredarna från Europa till mellanöstern. Chaosium kommer att släppa ett brädspel på den berömda kampanjen. Sjukt intressant att se hur de kommer göra. Kommer som kickstarter 2024.

https://www.tabletopgamingnews.com/chaosium-announces-horror-on-the-orient-express-board-game-adaptation/


Wizards of the Coast kommer att släppa ytterligare ett set till Magic som blir en crossover. Denna gången kommer den berömda Doktorn på besök. Ni läste rätt Doctor Who kommer till Magic the Gathering.

https://techraptor.net/tabletop/news/magic-gathering-doctor-who-set-previewed


Frian Ligan rullar på. Nu kommer det två nya expansioner till Blade Runner-rollspelet. En är en modul med namnet Fiery Angels. Den andra är en source book med namnet Replicant Rebellion. Roligt med mer saker till de olika rollspelen de har under sina vingar.

https://us3.campaign-archive.com/?u=2dcfb24fb7c8d0fb9c2f52040&id=2624b23a20


Fria Ligan är nominerade till 7 Ennie Awards. Ennie Awards är lite som rollspelsvärldens Oscars. Ett prestigefyllt pris. Roligt att se de är nominerad i år igen.

https://us3.campaign-archive.com/?u=2dcfb24fb7c8d0fb9c2f52040&id=faac6d96de


Hero Quest fick ett nytryck som landade i butiker 2021. Hasbro har sedan dess tryck om de gamla expansionerna också. Men nu för första gången på 30 år kommer det en helt ny expansion. Sjukt intressant att se.

https://techraptor.net/tabletop/news/heroquest-rise-of-dread-moon-breathes-new-life-into-30-year-old-game


Paizo har nu kommit ut med lite mer information om planerna för företaget. Allt ifrån arbetet med facket till vilka böcker som ska släppas.

https://techraptor.net/tabletop/news/pathfinder-updates-revealed-by-paizo-president


Cubicle 7 kommer att ge ut en specialutgåva av Doctor Who-rollspelet. Detta för att fira att Doctor Who fyller 60 år.

https://www.tabletopgamingnews.com/doctor-who-celebrates-60th-anniversary-with-two-new-roleplaying-game-books-from-cubicle-7/


Kickstarter

Det är inte ofta jag läser ett rollspel som blir beskrivet som ett beer and pretzel-spel. Jag förstår termen; att det ska vara lätt att komma igång att spela. Så ett lätthjärtat rollspel som använder endast 2d6or. Enkla regler för att spela lite barbarer i en sword and scorcery-värld. Ca 3 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/482738549/barbaric-2e-w-stellagama-publishing


Ni vet kanske redan vid det här laget att jag är lite svag för udda teman. Eller kombinationer av dom. Så vad sägs som ett Dungeon building and drafting game? I Stonespine Architects ska man drafta och bygga sin labyrint, göra den så svår som möjligt och följa ritningar för att få olika poäng. Ca 3 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/thunderworks/stonespine-architects


Void Halls är ett print and play roll and write-spel. Du försöker locka ner hjältar i din Dungeon, för att sedan döda dom och ta deras skatt. Ca 4 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/paramythgames/void-halls-print-and-play-roll-and-write-game


What’s Old Is New är ett rollspelssystem som de säger ska funka i alla settings. Alltså ett grundsystem som adapterar väl till olika miljöer. Jag tycker alltid sådana system är intressanta. Nu kommer det ett starter set till What’s Old Is New, D6 poolsystem. Ca 5 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/enworld/woin


Solorollspel är alltid en intressant sak. I Carved By The Garden så ska man dokumentera sin progression i sin journal. Man ska utforska den närbelägna skogen. Ca 7 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/cassimothwin/carved-by-the-garden


Crazy Canteen är ännu ett spel med ett udda tema. I detta print and play roll and write så sköter man ett företags cafeteria, men där är förhållnings regler för hur de anställda ska sitta och hur många i varje grupp. Som sagt udda tema. Ca 9 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/1235276642/crazy-canteen


Wolves är ett semi-co-op-spel där man ska försöka överleva vintern i sitt samhälle. Man spelar en ledare i samhället, men man ska hjälpas åt för om en del i samhället inte klara sig så förlorar alla. Ca 9 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/coyoteandcrow/wolves-0


Chaosium Inc., förlaget bakom Call of Cthulhu, släppte i Januari 2023 Book of Arkham. En actual play där det spelas Call of Cthulhu. Nu har de en Kickstarter för nästa del; Graveyards of Arkham. Roligt att se förlag göra lite produktioner till sina rollspel. Ca 10 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/chaosium/graveyards-of-arkham


Brädspelet Cyclades får en legendary-utgåva. De har gjort lite förändringar inte bara i komponenter utan även på reglerna om jag förstod det rätt. Ca 10 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/opensesamegames/cyclades-legendary-edition


Ett spel som också hamnar i kategorin udda teman är Picky Eaters. 5 gäster ska komma på middag, alla är kräsna. Den som lyckas göra den bästa maten vinner. Sjukt intressant tema. Ca 12 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/pickyeaters/picky-eaters


Nyheter från oss.

Micke och Matti har tagit en titt på Mantis i Duell Eller Duett.

https://mindy.nu/2023/07/17/duell-eller-duett-mantis/

Micke gästades ännu en gång av Kristoffer ifrån Spelsnackarna. De fortsatte kolla igenom Sagospelet Skräck. Den här gången var det Tornedalens Mysterier.

https://mindy.nu/2023/07/17/mindys-forsta-intryck-sagospelet-skrack-tornedalens-mysterier-av-daniel-lehto-ab/

Ta hand om er där ute så höres vi i September.

Våra länkar
Hemsida
https://mindy.nu/
Facebook
https://www.facebook.com/Mindypodd.nu/
Twitter
https://twitter.com/MindyPodd
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCmOr6MyeugbWX_VnckgGkDQ?view_as=subscriber
Instagram
https://www.instagram.com/mindypodd/?hl=sv
Vår Discord
https://discord.gg/VruVCyUqnY
Vår Patreon
https://www.patreon.com/user?u=2776677
Vår merch butik
https://www.spreadshirt.se/shop/user/mindy/
Mindy news mail
Nyheter@mindy.nu
Mickes Mail
Micke@mindy.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.