Mindy Nyhetsbrev Fredagen 22 September 2023

Tjing Tjing. Nytt nyhetsbrev ute. Hoppas ni har haft det bra de senaste veckorna.

Nyheter

Mikael ”Krank” Bergström och Gabrielle De Bourg har gått ihopa för att göra Mutant Chronicles: Luna City Blues. Mikael ska göra reglerna i detta regel lätta mysterie rollspel som utspelar sig i staden Luna City. Gabbie ska hjälpa till med att skriva och vara den som håller i lite trådar. Kommer på kickstarter 2024.
https://lunacityblues.com/


Jag hade helt missat att 2019 kom Wizards of the coast ut med en crossover mellan Magic The Gathering och My Little Ponies. Nu kommer det dock hända igen om man känner sig sugen på att spela magic med ponie kort.
https://techraptor.net/tabletop/news/ponies-gathering-2-secret-lair-announced


Twillight Inscription är ett Roll & Wright i Twillitht imperiums universum. Ett spel jag (Micke), Tomas och Matti har spelat. För 1 till 8a spelare. Tar ca 2 timmar att spela så ett tyngre roll & wright spel. Nu kan man om man är lite vild och galen spela detta spela på upp till 24 spelare. Jag är inte så galen…..
https://www.tabletopgamingnews.com/fantasy-flight-games-releases-massive-multiplayer-rules-for-twilight-inscription/


Werewolf the apocalyps 5th edition är nu släppt av Renegade studios. De fortsätter expandera the world of darkness världen.
https://www.tabletopgamingnews.com/werewolf-the-apocalypse-5th-edition-core-rulebook-released-by-renegade-game-studios/


Lorcana kommer få mer kort. Tror inte folk förväntade sig något annat. De verkar satsa på detta spel. För se hur länge.
https://www.tabletopgaming.co.uk/news/new-cards-revealed-for-next-disney-lorcana-set/


Som vi alla kanske vet så är kan Magic The Gathering kort vara värt en del pengar. Framförallt om man snor en pall med det. 300.000 dollars värt det. Någon snodde en pall av dessa magiska kort av en butik som förberedde sig inför Gencon. Man har nu funnit de stulna korten.
https://www.tabletopgaming.co.uk/news/gen-con-heist-2023-300-000-worth-of-stolen-cards-now-recovered/


Fria Ligan ingår i ett samarbete med rpgmatch.org. en tjänst som matchar folk som vill spela rollspel. Kul att se sånna här tjänster finns.
https://us3.campaign-archive.com/?u=2dcfb24fb7c8d0fb9c2f52040&id=1adbc74c0b


Kickstarter

Jag älskar skräck rollspel. Har en hel del i samlingen. Jag gillar när skräck rollspel gör något nytt. Något som inte gör det alla andra gör. Utan Frid – ett nytt skräckrollspel gör precis det. Har fått chansen att läsa deras nya scenario bok 2 som nu finns att backa på kickstarter. Det lyckas igen med att göra scenario där en tanke finns. Det är jobbiga ämnen man tar upp och det görs på ett intressant sätt. Rollspel kan vara så mycket. Om mannär intresserad av mer saker till Utan Frid tycker jag man ska kolla på deras kickstarter. Vill man ge sig ut i skräck träsket med Utan frid så kan man även backa på nivå som gör att man får grundboken plus scenario bok 1. Ca 37 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/utanfrid/utan-frid-scenariobok-ii?ref=profile_saved_projects_live


Något jag också älskar är Ankor. Det är något med det släkte av djur som jag tycker är intressant. Har alltid uppskattat Kalle Anka. När jag blev äldre diggade jag Arne Anka. I rollspel där man kan spela anka så gör jag det alla dar i veckan. Så när någon gör ett rollspel med ankor. Kallar det Dukk Börg. Då är jag där. Det tog inte många sekunder för mig att backa detta. Att ta mörk borg och blanda det med den fantastiska serien ducktales. Genie. Ca 3 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/gemroomgames/dukk-borg


Dom brukar säga du är vad du äter. I det här rollspelet så spelar man monster jägare / kokar. Som jagar monster för att äta dom och få deras krafter. Att hitta en balans i allt det här. Intressant tema. Ca 3 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/horribleguild/wilderfeast


18XX är en genger inom brädspel jag inte utforskat så mycket. Det handlar om ekonomi och att man ska opptimera sina tåg rutter. För 18XX spel är just det. Tåg spel. Kan va en rätt stor tröskel att komma över. Railways of the lost atlas verkar vilja minska den trösklen. Om dom lyckas får vi väl se men all heder till att vilja göra det. Ca 5 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/asterisk-games/railways-of-the-lost-atlas


Jag uppskattar verkligen h.p lovecrafts universum. Kosmisk skräck. Har spelat en del cthulhu brädspel. En det är inte många av dom där man ska väcka en av de gamla gudarna. Och va först med det. Chants for the old ones är ett strategi spel för 1 till 4a spelare. Ca 6 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/cthulhuproject/hp-lovecrafts-chants-for-the-old-ones


FRONTIER SCUM is an ENNIE-winning rules-lite Acid Western roleplaying game. An auto-destructive, violent and LSD-infused take on Spaghetti Westerns, about wanted outlaws making their mark on an unreal Lost Frontier. Probably getting shot before having the chance to shoot. A rough-and-tumble world of insatiable greed where scum live one slug from the grave. Den här pitchen gjorde mig nyfiken. Ca 10 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/gamesomnivorous/frontier-scum


Jag fraktar en del nörd prylar. Så är det. Jag gillar inte boxar till rollspel. Ja jag vet jag svär i kyrkan. Jag älskar Ankor också. Jag är redan i straff båset. Men en skyst väska är aldrig fel. Så denna väskan kanske uppfyller dina behov. Ca 11 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/rollacrit/rollacrit-messenger-bag-of-holding


Cryptid Creeks är ett rollspel som använder powered by the apocalypse regelmotor. Och material baserat på Jason Cordova’s Brindlewood Bay. Man spelar unga vuxna som ska förhindra en förbanelse. Om jag förstod det rätt så inspirerat av Gravety Falls. Ca 12 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/tatteredbear/cryptid-creeks


Udda teman igen. I Mycelia ska man bygga upp sitt svamp kungadöme. Nej inte som i Super Mario. Dock cool idé. I det här strategiska spelet så ska bygga sitt rike. Spelet simulerar en svamps live. Man slåssom plats och recurser. Ca 15 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.
https://www.kickstarter.com/projects/splitstonegames/mycelia-the-strategic-mushroom-board-game


Nyheter från oss.

Nytt första intryck. Vindsjäl Tadonro Vol II.
https://mindy.nu/2023/09/11/mindy-forsta-intryck-vindsjal-tadonro-vol-ii-av-blackfisk-forlag/

Nytt Duell Eller Duett också. A Fake Artist Goes To New York!
https://mindy.nu/2023/09/11/duell-eller-duett-a-fake-artist-goes-to-new-york/

I samarbete Äventyrarna rollspels podd så spelleder Micke Ericsson oss i Mutant År noll. Första avsnittet går att lyssna här.
https://anchor.fm/arpodd

Ödet i Helsingborg är scenariot som Micke, Maja, Amanda, Andreas och Mats spelade in på spelfestivalen Lund 1923.
https://mindy.nu/2023/09/22/mindy-pa-aventyr-odet-i-halsingborg/

Höres om 2 veckor igen. Ta hand om er där ute.

Våra länkar
Hemsida

https://mindy.nu/
Facebook
https://www.facebook.com/Mindypodd.nu/
Twitter
https://twitter.com/MindyPodd
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCmOr6MyeugbWX_VnckgGkDQ?view_as=subscriber
Instagram
https://www.instagram.com/mindypodd/?hl=sv
Vår Discord
https://discord.gg/VruVCyUqnY
Vår Patreon
https://www.patreon.com/user?u=2776677
Vår merch butik
https://www.spreadshirt.se/shop/user/mindy/
Mindy news mail
Nyheter@mindy.nu
Mickes Mail
Micke@mindy.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.