Mindy Nyhetsbrev Fredagen 6 Oktober 2023

Tjing Tjing. Nytt nyhetsbrev ute. Hoppas ni har haft det bra de senaste veckorna.

Nyheter

Vi kan nog alla vara rörande överens om att Mörk Borg är rätt populärt. Det har i sin tur gjorts olika varianter på det här. Nu har Fria Ligan släppt pirat-temat Pirate Borg.

https://us3.campaign-archive.com/?u=2dcfb24fb7c8d0fb9c2f52040&id=b281d63dcc


Äntligen har Fria Ligan släppt förhandsbokningen för Mutant År Noll Ad Astra. Nu ska vi ut i rymden. Förhandsbokar man nu får man en tidig pdf.

https://us3.campaign-archive.com/?u=2dcfb24fb7c8d0fb9c2f52040&id=9b05103688


Om man spelar online via VTT Foundry så kommer goda nyheter. Nu kan man lira Cy_borg och Mörk Borg. Fria Ligan har nu gjort så man har den möjligheten.

https://us3.campaign-archive.com/?u=2dcfb24fb7c8d0fb9c2f52040&id=f5a965d906


Chaosium fortsätter att publicera saker till The 7th Sea. En pirat-/de 3 musketörerna-setting, med 2 nya böcker som man nu kan köpa som pdf. Om man köper nu så dras priset av på den fysiska kopian om man väljer att köpa den.

https://www.tabletopgamingnews.com/chaosium-releases-two-new-expansions-for-7th-sea-rpg-land-of-1000-nations-and-cities-of-faith-and-wonder/


Det populära MMORPGt Final Fantasy XIV kommer som en del i att fira sitt 10 års jubileum ut som ett rollspel. Det kommer en starterbox. Tycker det här är så intressant. Kul när två hobbies kan mötas.

https://www.tabletopgamingnews.com/popular-mmorpg-final-fantasy-xiv-marks-a-realm-reborns-10th-anniversary-with-an-official-tabletop-rpg-release/


Det kommer en Ultimate Collection till Pokémon. Foilade kort, spelplan m.m. Jag kommer ihåg när första Pokémon kom. Nu så här 23 år senare tuffar det på. Kul att det har sin publik. Roligt när den publiken kan få något extra.

https://www.tabletopgamingnews.com/the-pokemon-company-unveils-pokemon-trading-card-game-classic/


AI-konst kanske folk inte missat har varit och fortfarande är en het debatt. Att man ibland lägger upp helt AI-konstruerade illustrationer. Oron över att företag hellre ska använda AI än illustratörer. Wizards of the Coast har nu fått på fingrarna. I en av de senaste böckerna; Bigby Presents Glory of the Giants, har en av illustratörerna använt sig av en AI. Wizards gick ut och sa att de har förtydligat sin policy till illustratörer som gör jobb åt dem. De har ersatt bilderna på DnD Beyond, men äger du boken i fysisk form så kan du bläddra och fortfarande se missarna.

https://www.belloflostsouls.net/2023/10/wotc-quietly-replaces-ai-art-in-bigby-presents-glory-of-the-giants.html


Kickstarter

Vår vän Daniel Lehto har nu en Kickstarter igång för att ta Sagospelets värld till Drakar och Demoner. Lägga lite mer fokus på de yngre kidzen fast med Drakar och Demoners regelmotor. Ca 19 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/sagospeletaventyr/alea-masona-a-third-party-dragonbane-publishing


Mysiga teman är något jag verkligen kan uppskatta. Flock Together är ett samarbetsspel där 1 till 5 spelare ska levla upp sina karaktärer och skydda sitt område från rovdjur. Ca 6 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/seacowgames/flock-together


I Canopy ska man drafta kort och bygga sets. Man bygger en skog. Åtegien mysiga teman. Ca 7 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/weirdcitygames/canopy-evergreen


Samma värld men två spel: Brädspelet Defenders of the Wild och det regellätta rollspelet the Defenders Almanac. Spela djur som samlar gemensam kraft för att slå ut maskinerna. Ca 7 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/outlandish/defenders-of-the-wild


Känner du att dina omålade figurer häckar varje gång du tar fram dem? Känner du att du är lite nybörjare så det är lite skrämmande att börja? Då kanske dessa böcker kan hjälpa dig. Ca 9 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/colorfulkrakenstudio/miniature-painting-made-easy-hardcover-books


Udda teman igen: ett grottröjarspel som får plats i fickan. Kanske kan vara något? Ca 14 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/kozz/dark-tomb-bloodthorn-island


Nyheter från oss.

Micke och Matti tar en titt på Heard Mentality i Duell eller Duett.

https://mindy.nu/2023/09/25/duell-eller-duett-herd-mentality/

Micke tar en titt på The One Ring Starter set av Fria Ligan i Mindys första intryck.

https://mindy.nu/2023/09/25/mindy-forsta-intryck-the-one-ring-starter-set-av-fria-ligan/

Höres om 2 veckor igen. Ta hand om er där ute.

Våra länkar
Hemsida
https://mindy.nu/
Facebook
https://www.facebook.com/Mindypodd.nu/
Twitter
https://twitter.com/MindyPodd
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCmOr6MyeugbWX_VnckgGkDQ?view_as=subscriber
Instagram
https://www.instagram.com/mindypodd/?hl=sv
Vår Discord
https://discord.gg/VruVCyUqnY
Vår Patreon
https://www.patreon.com/user?u=2776677
Vår merch butik
https://www.spreadshirt.se/shop/user/mindy/
Mindy news mail
Nyheter@mindy.nu
Mickes Mail
Micke@mindy.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.