Mindy Nyhetsbrev Fredagen 15 December 2023

Tjing tjing. Årets sista nyhetsbrev kommer här.

Nyheter

Den brittiska banken NatWest vill utbilda det brittiska folket. Att ta bort tabun om att prata om pengar och ens ekonomi inom familjen. De har därför nu gjort ett brädspel som handlar om att man ska undvika scams. Intressant idé. Får se om spelet gör den förändring de hoppas på.

https://www.tabletopgaming.co.uk/news/natwest-bank-launch-their-own-christmas-board-game/


Är du en av de lyckliga själarna som äger Delux utgåvan av War Of The Ring? Då kan du nu förhandsköpa en av de 2000 tillgängliga delux utgåvan av expansionerna kings of middle earth och lords of middle earth. För endast 189 dollar så blir den kanske din.

https://www.tabletopgamingnews.com/ares-games-unveils-limited-edition-war-of-the-ring-expansion-pre-orders-now-open/


Letar du efter något som är lite snabbare och enklare för dig och dina kompisar och lira rollspel online? Då kanske Conclave Virtual tabletop software är något för dig och din spelgrupp.

https://www.tabletopgamingnews.com/new-virtual-tabletop-software-conclave-virtual-tabletop-launches-on-steam/


Chaosium är rätt duktiga på sina solo rollspel upplevelser. Har spelat en del av dom. De är intressanta. Nu ska de släppa Alone against the static. I hardcover. Ett solo rollspel i call pf cthulhu modern. Det utspelar sig 1990. Är nyfiken på denna. Det verkar intressant.

https://www.tabletopgamingnews.com/chaosium-releases-alone-against-the-static-in-hardcover-a-solo-call-of-cthulhu-adventure/


Kickstarter

Fria Ligan jobbar ihop med Simon Stålenhagen igen. Nils Hintze är med på regel sidan av projektet. I the electric State Rpg ska man ta en tripp i ett alternstivt 1997 usa. Så pepp på detta spelet. Ca 3 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/1192053011/the-electric-state-roleplaying-game


Vad sägs som att spela lite Dnd 5e med ett juläventyr? Kanske inte denna julen men nästa. En tre akts äventyr för level 5 party. Ca 4 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/talesandtaverns/eve-of-hope-a-christmas-tale-for-dnd-5e


Jag älskar tärningar. Framförallt till rollspel men även vissa brädspel. Vad sägs som en tärningsyxa? Ca 4 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/smokycreation/battleaxedice


Ibland är det väldigt bra att ha karta till hands när man spelar rollspel. Spelarna vill ut och göra något som du inte preppat för. Typ som vanlligt då. Då kan kartor som är redan gjorda kanske hjälpa dig. Ca 5 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/laidbackdm/maps-your-party-will-die-for-4-city-book-and-maps


Vem gillar inte Pandor? Om dom blir pirater blir dom inte lite coolare då? Party panda pirates är mario party i ett brädspel typ. Så är man intresserad av att samla så många kistor som möjligt i en del mini spel. Ca 5 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/detestablegames/party-panda-pirates


Tiny epic spelen har funnits med oss ett tag. Allt ifrån cowboysare till rymd farare. Nu kommer även Cthulhu till denna spelserie. Hindra ondskan för att förstöra vår värld. Ett samarbets spel i Cthulhus värld. Ca 6 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/coe/tiny-epic-cthulhu


Funderar du på ett Roll and write som är solo? Som utspelar sif i feodala japan? Där man spelar en samuraj? Då kanske Way of The Samurai roll and write kan vara något för dig. Va 7 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/alone-editions/way-of-the-samurai-roll-and-write-by-alone-editions


Jag kan verkligen uppskatta ett bra social deduction spel. En klar favorit är Secret Hitler!. Har spelat en del spel genom åren. Så är alltid nyfiken när det kommer något nytt. Så vad sägs som ett print and play social deduction spel? Thin ice är för 5 till 7 spelare. Ni är på en forskningsstation på Antarktis och någon har dött. Ni är isolerade pga en storm. Vem har gjort det? Ca 14 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/paulbamberger/thin-ice-a-murder-mystery-thriller-game


Du spelar en fyrvaktare på en ö. Där du ska upptäcka dess historia, byta lampan och hantera resurcer. I detta solo rollspelet så ska du göra ditt jobb på ön samtidigt som du ska hantera isoleringen. Ca 42 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/thefallenfewrpg/the-lighthouse-keeper-0


Nyheter från oss.

Micke och Matti tar en titt på Nelly Vampyrjakt i Duell Eller Duett.

https://mindy.nu/2023/12/04/duell-eller-duett-nelly-rapp-vampyrjakt/

Micke tar en titt på Nelly Rapp Rollspelsbok i första intrycket.

https://mindy.nu/2023/12/04/mindys-forsta-intryck-nelly-rapp-rollspelsbok-av-bonnier-carlsen/

Micke intervjua Jonas ifrån Northern Lights And Darkness.

https://mindy.nu/2023/12/04/bubblare-intervju-med-jonas-ifran-northern-lights-and-darkness/

God jul och Gott nytt år på er all. Mindy Nyhetsbrev är tillbaka fredagen den 12de Januari. Tack alla som följt oss även detta året. Allt trevligt folk som gästat oss.

Syns och höres 2024.

Våra länkar
Hemsida

https://mindy.nu/
Facebook
https://www.facebook.com/Mindypodd.nu/
Twitter
https://twitter.com/MindyPodd
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCmOr6MyeugbWX_VnckgGkDQ?view_as=subscriber
Instagram
https://www.instagram.com/mindypodd/?hl=sv
Vår Discord
https://discord.gg/VruVCyUqnY
Vår Patreon
https://www.patreon.com/user?u=2776677
Vår merch butik
https://www.spreadshirt.se/shop/user/mindy/
Mindy news mail
Nyheter@mindy.nu
Mickes Mail
Micke@mindy.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.