Mindy Nyhetsbrev Fredagen 19 April 2024

Tjing tjing. Nytt nyhetsbrev kommer här.

Nyheter

Eloso har gjort lite förändringar i sin spel katalog. Kutulu av Mikael Krank Bergström kommer gå skilda vägar med Eloso förlag. Inge ont blod utan de skiljs som vänner. Man kommer kunna så långt lagret räcker fortsätta köpa fysiska kopior via Eloso. Sen jobbar Mikael på mer material till spelet.

https://www.facebook.com/share/p/UaU1HUKZsqEscHT5/


På Gothcon möte Micke Iaian ifrån Brainwaves Podcast. Han ha nu publicerat sina tankar och idéer i tre blogginlägg. Kommer även lite längre fram släppa lite samtal han spelade in på plats.

https://giantbrain.co.uk/?fbclid=IwAR3RBl7bdg9q4OA5ZXrBhrdDj5QyHq_HpjqX1PKz6rPl0Oxg7MPxVtc9tdw_aem_ASc5ET9CcXrRVgOE-WM522IqXY0HDYlmvgtQ0AVvfBbqyS6x2Pd6-Fm17IWzVM3zUYqzf-EOtZcpjexKH6qKb-sa


Rollspelet Marvel Multiverse Role Playing Game har varit ute i ca 10 månader. Nu kommer det ett äventyr som verkar rikta in sig till nybörjare. Kul att se de satsar på produkten och kanske får fler in i hobbyn.

https://www.enworld.org/threads/welcome%E2%80%A6to-jurassic-murderworld.703450/


För typ 20 år sen gav Green ronin publishing ut The Black Company rollspelet som baserades på böckerna med samma namn. Episk fantasy med mörka intriger. Nu ska det komma ett helt nytt rollspel med en en ny mekanik som ska lägga fokus på ”suspense, terror, and savage heroics”. Kommer först en grundbok för att sedan utökas med source books och äventyr.

https://www.enworld.org/threads/arc-dream-announces-black-company-rpg.703622/


Apornas planet har funnits ett tag. Första filmen kom 1968 och den senaste kommer nu 2024. Nu kommer det som ett rollspel. Med en regel variant av West End D6 system. Samma system som användes till Star Wars Rollspelet som Äventyrspel översatte. Ska bli intressant va de gör med den här ipn.

https://www.enworld.org/threads/planet-of-the-apes-roleplaying-game-coming-from-magnetic-press.703621/


Renegade Games tuffar på med att släppa spel på ipn de har under sitt bälte. Tranformers möter Robo Rally och G.I Joe möter Axis and Allies. Lite modifierade gameplays men grunden verkar vara de klassiska spelen.

https://www.tabletopgamingnews.com/renegade-game-studios-announces-new-games-featuring-transformers-and-g-i-joe-themes/


Kickstarter

Super Squad High är ett samarbetsspel där man spelar tonåringar som är super hjältar. Någon i klassen är en skurk? Vem är det och kan ni stoppa dom? Ca 4 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/nerdypupgames/super-squad-high


Mörk Borg är ett spel som inspirerar. Inte bara som system utan även setting och estetik. Blood Borg beskrivning är Vampyrisk ränstens urban fantasy. Är ett stand alone så Mörk Borg behövs inte för att kunna spela. Spelet är dock kompatibelt med andra Mörk Borg produkter. Ca 8 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/adamxvass/bloodborg


Ekonomi spel kan vara lite jobbiga att komma igång med. Oftast lite regeltunga och mycket att hålla reda på. Har en ganska lång speltid. I Money Maker ska man balansera med att investera och betala tillbaka sina skulder. Ca 15 min per spelare vilket gör spelet snabb spelat för att vara ett ekonomi spel. Ca 19 dagar kvar om ni läser detta då nyhetsbrevet släpps.

https://www.kickstarter.com/projects/paulbrinkkemper/money-maker-the-goldsmiths-tale


Nyheter från oss.

Micke och Matti gästar Brisse i Vems tur är det?

https://spelradio.se/podcast/forsta-intrycket-del-100-mlem-space-agency/?fbclid=IwAR2_GTr8jBhbBoB3M9pqxQ9k93RFpSc2CrNXwzwwk3nXYsYMEoApWeSv2UU

Micke gästar Geekpodden. Det pratas om Gothcon och poddrummet.

https://geekpodden.se/archives/3611?fbclid=IwAR3OvBYRhSZ70S2bcCElIKBk7tKe8m-04LXRJrqC05K5Icmjd4sreu_mYy8

Micke och Matti tar en titt på Cartographers Heroes i Duell eller Duett.

https://mindy.nu/2024/04/08/duell-eller-duett-cartographers-heroes/

Micke tar en titt på lite roliga saker till Sagospelet Äventyr i första intrycket.

https://mindy.nu/2024/04/08/mindys-forsta-intryck-sagospelets-aventyr-berattarens-skarm-underjorden-och-kort-traningar-fran-daniel-lehto-ab/

Martin från Finlir gästar Micke och det pratas Boxar till Rollspel.

https://mindy.nu/2024/04/10/bubblare-rollspelsboxar-med-finlir/

Vädret verkar ha landat på att det är vår i stora delar i vårt land. Hoppas ni får till en del spel och att ni får en fortsatt trevlig april. Höres om 2 veckor.

Våra länkar
Hemsida

https://mindy.nu/
Facebook
https://www.facebook.com/Mindypodd.nu/
Twitter
https://twitter.com/MindyPodd
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCmOr6MyeugbWX_VnckgGkDQ?view_as=subscriber
Instagram
https://www.instagram.com/mindypodd/?hl=sv
Vår Discord
https://discord.gg/VruVCyUqnY
Vår Patreon
https://www.patreon.com/user?u=2776677
Vår merch butik
https://www.spreadshirt.se/shop/user/mindy/
Mindy news mail
Nyheter@mindy.nu
Mickes Mail
Micke@mindy.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.