Matti

Ahoy-hoy, (Får väl köra med den hälsningsfrasen nu då andra har kört sin) Matti. Bor i norra skåne med min fru Karin och något djur har vi väl oavsett när ni läser detta. I värsta fall någon dammråtta... Jobbar som kontrolltekniker och sen spenderas resten av tiden med alla måsten och får jag tid över är det någon form av spel eller underhållning jag håller på med. Allt från brädspel till TV-spel eller filmer/TV-serier/böcker eller så kan ni hitta mig på [Film till Fikat] podden som jag också är med i. Försöker mer än jag lyckas att spela för tillfället men det går bra ändå.
I mindy så är jag huvudsakligen med i Duell eller Duett och det som tidigare varit Mindy News och nu är Mindy... Friform? Men nu ska jag svara på lite frågor så ni kanske lär känna mig yttepyttelite i alla fall.


Favorit ip: Jag är ju en fan av Star Wars och The Last os Us. Där är jag nog rätt snabbt framme de flesta gångerna. Dras in av de världarna. Den ena mörkare än den andra, men ändå något som drar mig dit. Tror det är känslan av en lite öde värld. Coruscant är inte planeten jag hade valt att bo på om vi säger så.

Favorit brädspel: Det pendlar en hel del. Men favoriterna för tillfället är Anachrony, SpaceCorp 2025-2300AD och kanske ett insläng av Maracaibo och Paladins of the West Kingdom. Svårt att välja en favorit där.

Favorit rollspel: ÄR ingen jättestor rollspelare, är mest för one shots då det är störst chans att det blir av. Men av de jag spelat så beroende på humör så gillar jag Call of Cthulhu eller Fiasco!, då jag gillar procentsystemet i CoC, men kaoset i Fiasco!

Favorit tema: Science Fiction. Rakt av. Det är så fruktansvärt brett. Kan göra allt från utopi till dystopi i det och ändå få det att vara bra. Skräck eller komedi lika lätt att få in.
¨
Vad för brädspel gillar jag att spela: Antingen eurogames, spel som är 1 mot 1 eller 1 mot många. Tycker det blir så svårt med spel där de är en free for all eller man byter lojalitet när man vill. Kan absolut vara kul, men då får de inte vara för långa. I övrigt spelar jag nog allt en gång.

Vad för rollspel gillar jag att spela: Som sagt så spelar jag nog helst oneshots eller något som går på ett par sessioner men inte mer. I vilken värld eller så spelar mindre roll. Så länge spelledaren är bra och det är en verklighetsflykt. Är inte särskilt intresserad av att spela drama då det finns nog av det i det verkliga livet.

Matti´s Länkar
Instagram
https://www.instagram.com/bradspelochsant/
Hemsida
https://boardgamesandsuch.com/
Film till fikat
Facebook Grupp
https://www.facebook.com/groups/2656731607981824
Twitter
https://twitter.com/FilmTill
Instagram
https://www.instagram.com/filmtillfikat/
Matti´s mail
matti@mindy.nu